Співвідношення монокультур B. аnimalis Bb-12 із змішаними культурами лактобактерій у ферментованих молокопродуктах для людей із серцево-судинними захворюваннями



Н. Ткаченко, С. Окуневська, Ю. Назаренко

Анотація


Експериментально встановлено та науково обґрунтовано раціональне співвідношення монокультур B. аnimalis з монокультурами Lbc. plantarum і змішаними культурами Lac. lactis ssp. (1 : 1 : 1) у заквашувальній композиції для виробництва ферментованих функціональних молочних продуктів. Показано,
що для виробництва даної категорії кисломолочних продуктів кількість життєздатних клітин усіх використаних у складі композиції лакто- й біфідобактерій при інокуляції повинна становити 1∙106 КУО/см3, а температура ферментації молочної сировини – 37°С.


Повний текст:

PDF

Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.