ВПЛИВ КОНВЕКТИВНОГО СУШІННЯ НА ЗБЕРІГАННЯ ЛИСТКІВ СТЕВІЇ

Автор(и)

  • М. В. Роїк
  • І. В. Кузнєцова

Анотація

Представлено результати експериментальних досліджень щодо кінетики конвективного сушіння стевії та із застосуванням методу диференціальної скануючої калориметрії було досліджено перебіг процесів, що відбуваються у процесі сушіння. Вивчено умови зберігання листків стевії, сушених за різних температур та рекомендовано до промислового застосування енергоощадний режим конвективного її сушіння за температури 100/60° С, тривалості 75 хв, швидкості руху повітря 2-2,5 м/с

Біографії авторів

М. В. Роїк

академік НААН

І. В. Кузнєцова

провідний науковий співробітник

Посилання

Bogers R.J., Craker L. E. and Lange D. (eds.). Medicinal and Aromatic Plants, Р. 237-252. [Елетронний ресурс]. – Режим доступу: URL file:///C:/Documents%20and%20Settings/Admin/%D0%A0%D0%B0%D0%B1%D0% BE%D1%87%D0%B8%D0%B9%20%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB/DRYING %20OF%20MEDICINAL%20PLANTS.pdf.

Кузнєцова І. В. Зміна якісних показників листя стевії (Stevіa rebaudіana Bertonі) впродовж зберігання / І. В. Кузнєцова // Цукрові буряки. – 2014. – №1 – С. 18-19.

Методичні рекомендації з критеріїв оцінки якості листків стевії (Stevia rebaudiana Bertonі) сушеної як сировини для подальшого використання у харчовій промисловості [текст] / М.В. Роїк, І. В. Кузнєцова. - Дніпропетровськ: Вид. центр «Адверта». 2013. – 23 с.

Патент 92649 України на корисну модель МПК9 А01F25/12, A23F3/34, A23L2/60, A23L3/40 Спосіб конвективного сушіння стевії (Stevia rebaudiana Bertonі) / М.В. Роїк, І.В. Кузнєцова, заяв. патентовласник Київ. Ін-т біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН. - №u201403317. заявл. 01.04.2014 р. опубл. 26.08.2014 p. - Бюл. №16.

Роїк М. В. Інтенсифікація процесу сушіння стевії (Stevia rebaudiana Bertonі) / М. В. Роїк, І. В. Кузнєцова, В. О. Голодняк, А. В. Піндур // Вісник Вінницького національного аграрного університету. – Вінниця. – 2014. – №82. – В.5 – С.27-31.

Роїк М.В. Місце стевії (Stevіa rebaudіana bertonі) в агропромисловому комплексі України / М. В. Роїк, І. В. Кузнєцова // Збірник наукових праць Подільського ДАТУ. – Спец. випуск, листопад. – 2012. – С. 200-203.

Effect of different drying temperatures on the moisture and phytochemical constituents of edible irish brown seaweed [текст] / S. Gupta, S. Cox, N. AbuGhannam // Food science and technology. – 2011. – №1. – P. 1-7.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті