СЕЛЕКЦІЯ КУКУРУДЗИ НА ТЕХНІЧНІ ЦІЛІ В НУБіП УКРАЇНИ

Автор(и)

  • В. Л. Жемойда Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • В. І. Альохін
  • О. О. Самойленко

Анотація

Проаналізовано вихідний матеріал, підібрані батьківські компоненти з високою продуктивністю та підвищеним вмістом крохмалю і білка. Створені тест-гібриди в подальшому можуть бути використані у селекційній практиці для отримання гібридів кукурудзи з використанням для технічних цілей.

Біографії авторів

В. Л. Жемойда, Національний університет біоресурсів і природокористування України

кандидат сільськогосподарських наук

В. І. Альохін

кандидат сільськогосподарських наук

О. О. Самойленко

магістр

Посилання

Гізбуллін Н.Г. Біопаливо – користь чи шкода / Н. Г. Гізбуллін // Біоенергетика. – 2013. – №1 – С. 22-25.

Діденко С. Ю. Розширення генетичного різноманіття кукурудзи за фактичним складом крохмалю / С. Ю. Діденко // Генетичні ресурси рослин. Харків. – 2008. – № 5. – С. 77-85.

Жемойда В. Л. Генетичні ресурси кукурудзи, як високоенергетичної культури в Україні / В. Л. Жемойда, О. С. Макарчук, А. К. Пархоменко // Наук. вісник НАУ. – 2007. – №116. – С. 283-290.

Калетнік Г. М. Розвиток ринку біопалив в Україні / Г. М. Калетнік // Біоенергетика. – 2013. – №1 – С. 11-16.

Роїк М. В. Біоенергетика в Україні: стан та перспективи розвитку / В. Л. Курилко, М.Я. Гументик, О.М. Ганженко // Біоенергетика. – 2013.–№1. – С. 5-10.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті