Хімічні та фізичні показники якості зерна пшениці твердої ярої залежно від норми висіву і ширини міжряддя
Ключові слова:
пшениця, норми висіву, ширина міжрядь, якістьАнотація
У роботі наведені дані впливу різних норм висіву та ширини міжрядь на зміну хімічних та фізичних показників якості зерна пшениці твердої ярої. Завданням було, насамперед, встановити вплив на формування зернової продукції з метою отримання високоякісного зерна. Найбільший вміст білка та сирої клейковини у зерні пшениці твердої ярої, в усі роки досліджень, відзначено за шириною міжряддя 12,5 см, з меншою нормою висіву. Вихід білка був найбільшим також за цієї ширини міжряддя, але за норми висіву становив 5,5 млн. шт. насінин/га.Посилання
Веприняк Я. Тверда яра пшениця. Повернення на українські лани / Я. Веприняк // Зерно і хліб. – 2006. – № 4. – С. 44.
Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні у 2009 році. Головний редактор В. А. Хаджиматов. – К.: ТОВ «Алефа». – 2009. – 243 с.
ДСТУ 3768:2010: Національний стандарт України. Пшениця. Технічні умови / Держспоживстандарт України. – Київ, 2010. – 14 с.
Нова середньострокова політика розвитку зернового ринку в Україні [Проект Тасіс «Покращення системи логістики та маркетингу для малих та середніх підприємств у сільському господарстві] / Програма Європейського Союзу «Тасіс» Україні. – 65 с.
Паламарчук А. І. Методи і результати селекції твердої озимої пшениці для умов Степу та Лісостепу України / А. І. Паламарчук // Посібник українського хлібороба. – 2012. – Т. 2. – С. 168-171.
Тверда пшениця в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.agrotimes.net/tverda-pshenicya-v-ukrayin.html.
Торговельно-економічні відносини між Україною та Італією [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://aiu.com.ua/uc/2012/01/12/ торговельно-економічні-відносини-мі/
Riffiod A. Des filiéres blé dur en hleine évolution / A. Riffiod, M. Berman (ESA/ISARA), J. P. Leygue (ARVALIS) // Perspectives Agricoles. – № 310, Mars. – 2005. – pp. 12-17.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).