ОЦІНКА ЗБЕРЕЖЕНОСТІ ЯБЛУК ЗА ОБРОБКИ АНТИОКСИДАНТНИМИ КОМПОЗИЦІЯМИ ЗА ДОПОМОГОЮ МЕТОДУ ХАРРІНГТОНА

Автор(и)

  • С. С. Байбєрова Таврійський державний агротехнологічний університет*
  • М. Є. Сердюк Таврійський державний агротехнологічний університет*
  • В. М. Малкіна Таврійський державний агротехнологічний університет*

Анотація

Проведена комплексна оцінка збереженості яблук за обробки антиоксидантними композиціями за допомогою методу Харрінгтона. Встановлено, що обробка антиоксидантними композиціями забезпечує найкращу збереженість показників хімічного складу в яблук сортів Голден Делішес та Роял Ред Делішес, товарних якостей яблук сортів Флоріна та Корей. Яблука сортів Ренет Симиренка, Айдаред, Старкримсон, Гренні Сміт та Джонаголд отримали максимальні відмітки за шкалою бажаності як під час оцінювання показників товарної якості, так і під час оцінювання втрат показників хімічного складу.

Біографії авторів

С. С. Байбєрова, Таврійський державний агротехнологічний університет*

асистент

М. Є. Сердюк, Таврійський державний агротехнологічний університет*

кандидат сільськогосподарських наук

В. М. Малкіна, Таврійський державний агротехнологічний університет*

доктор технічних наук

Посилання

Адлер Ю. П. Планирование эксперимента при поиске оптимальных усло-вий / Ю. П. Адлер, Е. В. Маркова, Ю. В. Грановский. – [2–е изд., перер. и доп.]. – М: Наука, 1976. – 280 с.

Гапріндашвілі Н. А. Обґрунтування використання нових антиоксидантних препаратів природного походження для тривалого зберігання плодів груші: ав-тореф. дис. … канд. с.–г. наук: спец. 06.01.15 «Первинна обробка продуктів рос-линництва» / Н. А. Гапріндашвілі. – К., 2011. – 24 с.

Калитка В. В. Применение антиоксидантов для длительного хранения плодов семечковых культур / В. В. Калитка, М. Е. Ковтун, О. П. Присс // Техника в сельскохозяйственном производстве. Труды Таврической государственной агротехнической академии / ТДАТА; ответс. за вып. В. В. Тарасенко. – Мелито-поль, 1997. – Вып. 1. – Т. 1. – С. 29–31.

Колтунов В. Обґрунтування ефективності збереженості редису методом Харрінгтона / В. Колтунов, Є. Белінська // Товари і ринки. – 2010. – № 2. – С. 62–68.

Присс Л. П. Обоснование использования новых антиоксидантных препа-ратов для длительного хранения плодов яблони: автореф. дис. … канд. с.-х. наук: спец. 15.18.03 «Первичная обработка и хранение продуктов растениевод-ства» / Л. П. Присс. – Ялта, 2000. – 20 с.

Пузік Л. М. Наукове обґрунтування та розробка заходів подовження стро-ків споживання плодів гарбузових рослин : автореф. дис. … доктора с.–г. наук : спец. 06.01.15 «Первинна обробка продуктів рослинництва» / Л.М. Пузік. – К., 2010. – 42 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті