ВИДОВИЙ СКЛАД ТОКСИНОУТВОРЮЮЧИХ ГРИБІВ ЦИБУЛІ РІПЧАСТОЇ В ПЕРІОД ВЕГЕТАЦІЇ ТА ЗБЕРІГАННЯ
Анотація
Проаналізовано основні патогени, що вражають цибулю ріпчасту й встановлено видовий склад токсиноутворюючих мікроміцетів, присутніх під час вегетації рослин та зберігання культури. Домінуючими виявилися гриби роду Penicillium, а саме: Penicillium verrucosum, Penicillium wortmanii, Penicillium canescensПосилання
Сыч З. Д. Лук нужен всем и выгоден всегда / З. Д. Сыч // Настоящий хозя-ин. – 2006. – № 10. – С. 12–14.
Сыч З. Д. Секреты технологии выращивания лука доступны всем / З. Д. Сыч // Овощеводство. – 2007. – № 3. – С. 20–23.
Куприенко Н. П. Болезни лука репчатого в Белоруси / Н. П. Куприенко. – Минск : Белприм, 2005. – 128 с.
Сучасні методи селекції овочевих і баштанних культур / С. А. Андрієвська, О. Ю. Барабаш; за ред. Т. К. Горової та К. І. Яковенка. – Харків : Інститут овочів-ництва і баштанництва, 2001. – 644 с.
Методы эксперементальной микологии / ?. А. Дудка, С. П. Вассер, ?. А. Элланская и др.; Под ред. В.?. Билай. – К. : Наукова думка, 1982. – 548 с.
Пидопличко Н. М. Грибы-паразиты культурных растений : в 3 т. / Н. М. Пидопличко. – К. : Наук. думка, 1977.– Т. 2. – 1977. – 300 с.
Билай В. ?. Определитель токсинообразующих микромицетов / В. ?. Билай, З. А. Курбацкая. – К. : Наук. думка, 1990. – 236 с.
Ellis M.B. More Dematiaceous Hyphomycetes / M. B. Ellis. – UK : CAB International, 2001. – 507 p.
Pitt J.I. Fungi and food spoilage / Pitt J.I., Hocking A.D. – London, New York: Springer, 2009. – 519 p.
Парфенюк А. І. Фітопатогенний фон в агрофітоценозах, що створюють рі-зні сорти рослин. Біорізноманіття екосистем / А. І. Парфенюк, О. М. Стерлікова // Агроекологічний журнал. – 2011. – № 2. – С. 81–85.
Защита овощных культур и картофеля от болезней / А. К. Ахатов, Ф. С. Джалилов, О. О. Белошапкина и др. ; под ред. А. К. Ахатова и Ф. С. Джалилова. – М., 2006. – 352 с.
Йорданка Станчева. Атлас болезней сельскохозяйственних культур : в 5 т. / Йорданка Станчева; перевод с болгарского. – М. : София, 2005– .– Т. 1: Бо-лезни овощны культур. – 2005. – С. 133–150.
Purification and Phytotoxic Analysis of Botrytis cinerea Virulence Factors: New Avenues for Crop Protection / Subodh Rathi, Hana McFeeters, Robert L. McFeeters and Maria R. Davis // Agriculture. – 2012. – № 2 – P. 154–164.
Magan N. Mycotoxins in food Detection and control / N. Magan, M. Olsen. – Cambridge England : Woodhead Publishing Limited, 2004. – 471 p.
##submission.downloads##
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).