Аналіз технологічної бази для виробництва кормового борошна і його сумішей
DOI: http://dx.doi.org/10.31548/bio2018.05.007
Анотація
Досліджені нові технології і технічні характеристики обладнання для виробництва сухих кормів тваринного походження, кормового і технічного жиру.
Проведено розширений аналіз комплектації технологічних ліній для виробництва м'ясо-кісткового борошна і його сумішей та проаналізовано особливості роботи обраних технологічних ліній.
Встановлено, що підвищення ефективності процесів переробки відходів харчових і переробних підприємств АПК для виробництва м'ясо-кісткового борошно і його сумішей, які мають високу харчову цінність і використовуються як в натуральному вигляді, так і в якості преміксів для виготовлення комбікормів є перспективним напрямом досліджень.
Доведено, що для операцій кінцевого, або проміжного, подрібнення молоткові дробарки мають ряд недоліків. Основним з них є те, що за ударної обробки продукту важко забезпечити необхідну однорідність подрібнення. Решета у дробарках гарантують тільки максимальний розмір часток, водночас частина продукту просто перетворюється в пил, яка не придатна до застосування і погіршує екологію процесу подрібнення.
Встановлено, що основними і енергозатратними технологічними операціями під час виробництва м’ясо-кісткового борошна та його сумішей є підготовка сировини до подрібнення, а найбільш трудомісткими охолодження і виділення металевих домішок.
Ключові слова. м’ясо-кісткове борошно, технологічні лінії, процес переробки, подрібнення сировини, переробка відходів, сухі корми, корми тваринного походженняПовний текст:
PDFПосилання
Demidov, P. G. (1968). Technology feed production. Moskava.
Egorov, B.V., Shapovalenko B.V. and Makarinska A.V. (2007). Technology of Premix Production, Kyiv.
Lieberman, S.E. (1976). Production of dry animal feed and technical fats. Moscow: ed. Food Industry.
Faivishevsky, M.L. (1989). Production of dry animal feed, feed and technical fat. Minsk, Agropromizdat.
Batalov, A. S. (2014). Installation for the processing of fat-containing raw materials with microwave energy supply. News of the Orenburg State Agrarian University. 2014. № 1. pp. 92–96.
Ivashov, V.I. (2001). Technological equipment of meat industry enterprises. Part 1. Equipment for slaughter and primary processing. Moscow: Kolos.
Ershova, I.G. and Naumenko, O.V. (2014). Technological process of heat treatment of fat-containing raw materials and a device for its implementation. Journal of Natural and Technical Sciences, № 8 (76), pp. 124–125.
Mushtruk, M.M. (2016). Production of diesel biofuel from fat-containing waste by transesterification with ethanol. Scientific works SWorld. Vol. 2. № 1, pp. 22– 27.
Batalov, A.S. and Luneva, R.A. (2016). Methods of making meat and bone meal using new technologies. Youth and science. Vol. 10, pp. 26–29.
Метрики статей
Metrics powered by PLOS ALM
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.