Виготовлення квасу з нетрадиційної сировини

R. Mukoid, E. Ivanov, V. Vasyliv

Анотація


Для того щоб витримувати високий ритм життя людина має бути максимально забезпечена вітамінами та мінеральними речовинами, тому актуальне дослідження рецептур і технологій квасів живого бродіння для створення комплексного функціонального безалкогольного напою, з максимально високим кількісним і якісним вітамінно-мінеральним складом. Розглядаються рецептури живого квасу з використанням нетрадиційної сировини, а саме плодово-ягідних сиропів шипшини, журавлини, калини, брусниці, глоду та свіжого імбиру. Перераховані компоненти мають багатий вітамінний та мінеральний склад, тому їх використання покращує показники квасу, як функціонального напою. Квас із використанням нетрадиційної сировини допомагає нормалізувати як фізичний, так і емоційний стан. Вживання таких напоїв покращує травлення, відзначається тонізуючий ефект та покращення емоційного стану.

Розробка нових рецептур дозволить підвищити попит на даний безалкогольний напій та покращить динаміку ринку серед виробників квасу як в Україні, так і закордоном, що, як наслідок, призведе до збільшення попиту. Таким чином відзначається перспективність виготовлення функціональних безалкогольних напоїв на прикладі квасу.

Ключові слова: квас, функціональний напій, плодово-ягідні сиропи, спиртове бродіння, молочнокисле бродіння


Повний текст:

PDF

Посилання


Klimov, R.V. (2010). Aspekty razrabotki tekhnologii i retseptur napitkov brozheniya kak funktsional’nykh produktov. Tekhn. i tovaroved. innovats. pishch. prod. №3. 44-47.

L.A. Korostyleva, T.V. Parfenova, L.A. Tekut’yeva (2013). ZHivoy kvas s ispol’zovaniyem netraditsionnogo syr’ya. Pivo i napitki. №1. 20-22.

I.Yu. Sergeyeva, T.A. Unshchikova, V.Yu. Rysina (2014) Napravleniye sovershenstvovaniya tekhnologii kvasa brozheniya na osnove analiza sovremennykh nauchno-tekhnicheskikh razrabotok. Tekhnika i tekhnologiya pishchevykh proizvodstv. №3. 69-70.

G.V. Agafonov, E.A. Korotkikh, I.V. Novikova (2014) Biotekhnologii poroshkoobraznykh solodovykh ekstraktov na osnove netraditsionnogo syr’ya i proyektirovaniye napitkov s funktsional’nymi svoystvami: monografiya. – Voronezh: Nauchnaya kniga. 126.

A.P. SHlykova, A.A. Kolobayeva, O.A. (2013) Kotik Issledovaniye rastitel’nykh ekstraktov kak syr’ya dlya proizvodstva kvasa brozheniya Sovremennyye naukoyemkiye tekhnologii. №8. 319.

Zarubin D.A. (2009). Novyye vidy syr’ya v proizvodstve kvasa. Produkty pitaniya i ratsional’noye ispol’zovaniye syr’yevykh resursov: Sbornik nauchnykh rabot. V. 18. – Kemerovo: KemTIPP. 43-45.

.A. Kochetkova, V.M. Vorob’yeva, E.A. Smirnova (2011) Nauchnoye obosnovaniye sostavov i svoystv funktsional’nykh napitkov. Pivo i napitki. №6. 18-21.

M.V. Palagina, E.A. Isayenko, A.A. Nabokova (2011) Novyye kvasy s ispol’zovaniyem siropov iz dal’nevostochnykh dikorosov. Vestnik TGEU. №4. 65-68.




DOI: http://dx.doi.org/10.31548/bio2018.03.030

Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.