INTERNATIONAL STANDARDS OF ECOLOGICAL PRODUCTION
Анотація
The article describes the results of an analysis of existing international standards in the production of ecologically clean agricultural products, their comparison with the international framework of European standardization, which regulates the rules of organic agriculture, animal husbandry and labeling of organic farming products. Also made an analysis of the use and control of food additives, which are used in the production of organic plant products. It was found that the majority of Ukrainian standards require the renovation and development of new approaches and standards. A significant disadvantage is a relatively low diversity of accepted norms in comparison with other developed countries. It is expedient to revise the existing list of objects of quality standards for the environment, increasing their realism and ensure control over their execution, using existing European standards. Requires Distribution Certification of corporate environmental management systems and audit, as evidence of the process of cleaner production in the specific enterprises taking into account their specific features.
Keywords: environment, standards, production, agriculture, food raw materials.
Посилання
Lifits, I.M. ed(2011) Standartizatsija, metrologia i sertifikatsia[Standardization, metrology and certification]. Moscow: URITE, 351.
Melnikov, V.(2014) Market Overview of ecoproduction / Melnikov V // Available at: http://www.marketing-ua.com/articles.php?articleId=3239
Ekostadart proisvodstva organicheskoi produtsii v sootvetsvii s ustanovlennimi mirovimi stadartami [Ekostandart production of organic products in accordance with established international standards] – OOO “Ecoclaster”, 2015 - pp 12-13, 25-26.
The Law of Ukraine on organic production, Article 7 of the "Basic principles of organic agriculture" // Available at: http://www.agro-bio-tech.com.ua/publ/zakon_ukrainy_ob_organicheskom_proizvodstve/1-1-0-10.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).