Органолептична і дегустаційна оцінка ковбасних виробів
DOI: http://dx.doi.org/10.31548/dopovidi2016.04.022
Анотація
Наведено результати органолептичних досліджень і дегустаційної оцінки ковбасних виробів, які реалізуються в умовах агропродовольчих ринків м. Одеси. За органолептичними показниками ковбаси відповідали чинним вимогам, а дегустаційна оцінка коливалася від 7,8 до 8,9 балів за дев’ятибальною шкалою.
Ключові слова
Повний текст:
PDFПосилання
Petrychenko O. A. (2008) Tendentsiia rozvytku efektyvnosti haluzi skotarstva [The diveloping trend of effectiveness in the cattle industry]. VSAU № 39. – P. 45 – 55.
Prudnikov V. (2001) M’iasna syrovyna dlia vyrobnytstva produktiv dytiachoho kharchuvannia.[ Meat products for the production of baby foods] Tvarynnytstvo Ukrainy , 3, 5-6.]
Bohatko N. M. (2005) Vyvchennia vplyvu sanitarnoho stanu vyrobnychykh prymishchen ta obladnannia m’iasopererobnoho pidpryiemstva na yakist ta bezpeku m’iasa. [A study the impact of the sanitary conditions of the industrial premises and equipment of meat packing plant on quality and safety of meat] Agrar. UN-Tu: ZB. Sciences. Papers, Vol.31, 3-8.]
Bukalova N. V. (2005) Deiaki aspekty ekolohichnoi chystoty vyrobnytstva m’iasnykh produktiv ta minimizatsiia v nykh shkidlyvykh dlia zdorov’ia liudyny rechovyn [Some aspects of ecological purity of production of meat products and minimizing them of harmful substances] Ekotrofolohiya. Contemporary Issues: Materials 1 international conference, 133 – 136.
Oliinyk L. V. (2004) Veterynarno-sanitarnyi kontrol kharchovykh toksykoinfektsii [Veterinary control of food poisoning] Agricultural Science, 200.
Kravtsiv R. I., Koval H. M. (2003) Yalovychyna – tsinnyi produkt kharchuvannia [Beef – a valuable food] Scientific Bulletin of Lviv National Academy of Veterinary Medicine bi name S. Z. Gzhytsky,Vol. 5, 3, 151-155.
Kovbasy napivkopcheni zahalni tekhnichni umovy: DSTU 4435:2005. – [Chynnyi vid 2006-07-01 zi zminamy vid 2008-04-01] [Smoked sausage General specifications: ISO 4435: 2005. – [Effective as of 07.01.2006 as amended on 2008-04-01]]. State Committee for Technical Regulation and Consumer Policy of Ukraine, 21.
Kovbasy syrokopcheni ta syrov’ialeni. Zahalni tekhnichni umovy: DSTU 4427:2005. [Chynnyi vid 2006-07-01zi zminamy vid 2007-01-01]. [Smoked sausage and jerked. General specifications: ISO 4427: 2005. – [Effective as of 2006-07-01zi amended on 2007-01-01]]. State Committee for Technical Regulation and Consumer Policy of Ukraine, 28. (National Standard of Ukraine).
Kovbasy vareni, sosysky, sardelky, khliby m’iasni: DSTU 4436:2005. – [Chynnyi vid 2006-01-07 zi zminamy № 1 vid 2008-20-07]. [Sausages, frankfurters, sausages, meat loaf, ISO 4436: 2005. [Effective as of 2006-01-07 with amendments number 1 on 2008-20-07]]. State Committee for Technical Regulation and Consumer Policy of Ukraine, 98. (National Standard of Ukraine).
Метрики статей
Metrics powered by PLOS ALM
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.