Теоретичні аспекти конкурентоспроможності продукції аграрних підприємств
Анотація
Дослідження присвячено актуальній проблемі сьогодення – конкурентоспроможності продукції аграрних підприємств, яка є об’єктом вивчення багатьох сучасних науковців. Мета дослідження – узагальнити підходів до визначення сутності поняття
«конкурентоспроможність продукції»
У статті розглянуто основні теоретичні підходи до визначення сутності поняття «конкурентоспроможність продукції», на множинність яких вплинула його складність та багатовекторність розуміння цього питання серед науковців. Сформульовано уточнене визначення поняття конкурентоспроможності продукції.
Подальші дослідження за проблемою можуть стосуватися питань оцінки та підвищення конкурентоспроможності
продукції аграрних підприємств,, теоретичним підґрунтям якої буде уточнена сутність дослідженого поняття.
Ключові слова: конкуренція, конкурентоспроможність, конку- рентні переваги, конкурентоспроможність продукції, аграрні під- приємстваПосилання
Azriliian A. (1999). Bolshoi ekonomycheskii slovar. Moscow: Instytut novoi ekonomiki.
Yankovyi O. H. (2013), Konkurentospromozhnist pidpryiemstva: otsinka rivnia ta napriamy pidvyshchennia. Odesa: Atlant.
Ilchuk M. M., Konoval I. A., Melnykova I. V. ta in. (2015), Konkurentospromozhnist produktsii skotarstva i ptakhivnytstva Ukrainy v systemi yevrointehratsii. Kyiv: «Ahrar Media Hrup».
Lamben Zh.-Zh. (2004). Menedzhment, orientyrovannyi na rynok: Stratehicheskyi i operatsyonnyi marketinh. SPb.: Piter.
Leheza D. H. (2011) Konkurentospromozhnist produktsii silskohospodarskykh pidpryiemstv, Kyiv: "Instytut ahrarnoi ekonomiky".
Pavlovska L.D., Makovska S.O. (2012). Formuvannia konkurentospromozhnosti produktsii typovykh silskohospodarskykh pidpryiemstv. Zhytomyr: Polissia.
Smit A. (1962), Issledovanie o prirode i prichinakh bohatstva narodov. Moscow:Sotsekhiz.
Rikardo D. (1955) Sochinenyia. Moscow: Hospolitzdat – Sotsekhiz, V.1−5
Fatkhutdinov R.A. (2004), Stratehicheskyi menedzhment: Moscow: «Biznes-shkola» Intel – Sintez.
Latruffe L. (2010), Competitiveness, Productivity and Efficiency in the Agricultural and Agri-Food Sectors”, OECD Food, Agriculture and Fisheries Working Papers, No. 30, OECD Publishing.
Porter M. (1990), The Competitive Advantage of Nations, The Free Press, New York.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).