Моделювання теплового режиму середовищ неоднорідного складу при мікрохвильовому нагріванні
DOI: http://dx.doi.org/10.31548/energiya2018.03.049
Анотація
Анотація. Розглянуті теоретичні передумови нагрівання рідкого середовища з твердими рослинними включеннями в електромагнітному полі надвисокої частоти. Сформульовано математичні моделі динаміки нагрівання твердої дисперсної фракції у рідкому середовищі в замкненому об’ємі з генератором магнітного поля надвисокої частоти. Розглянуто перехідний процес установки періодичної дії, представлений як двоємнісний об’єкт ідеального змішування. Отримані розрахункові залежності зміни температури обох фаз (твердої і рідкої) в часі. Представлено передавальні функції і структурну схему динаміки установки НВЧ-нагрівання двокомпонентного середовища в замкненому об’ємі.
Ключові слова: математична модель, передатна функція, середовище неоднорідного складу, електромагнітне поле НВЧ, НВЧ-нагрівання
Повний текст:
PDFПосилання
Burdo, O. G. (2013) Pishchevye nanoenergotekhnologii [Food nanoenergotechnologies]. Kherson: Hryn, 294.
Burdo, O. G., Ryashko, G. M. (2007) Ekstragirovanie v sisteme «kofe-voda» [Extraction in the "coffee-water" system]. Odessa, 176.
Beloborodov, V. V. (1999) Ekstragirovanie iz tverdykh materialov v elektromagnitnom pole sverkhvysokikh chastot [Extraction from solid materials in the electromagnetic field of ultrahigh frequencies]. Ing.-fiz. Journal, 72(1), 141–146.
Bandura, V. M., Kolianovska, L. M. (2011) Identyfikatsiia ekstrahuvannia roslynnykh olii elektromahnitnym polem [Identification of Extraction of Vegetable Oils by Electromagnetic Fields]. Scientific Papers ONAHV, 39(2), 186–190.
Kolianovska, L. M. (2014) Intensyfikuvannia protsesiv ekstrahuvannia pry vyrobnytstvi olii iz soi ta ripaku [Intensification of extraction processes in the production of soybean and rapeseed oil]. Author's abstract. dis for obtaining sciences. Degree Candidate tech Sciences, Vinnytsya, 23.
Burdo, O. H., Bandura, V. M., Buivol, S. M. (2010) Kinetyka protsesu ekstrahuvannia v elektromahnitnomu poli [Kinetics of the extraction process in an electromagnetic field]. Scientific works ONACHT, 38(2), 330–333.
Rogov, I. A., Nekrutman, S. V. (1986) SVCh–nagrev pishchevykh produktov [Microwave heating of food products]. Moscow: Agropromizdat, 351.
Burdo, O. G., Rybina, O. B. (2006) Teplovye rezhimy pri izbiratel'nom mikrovolnovom nagreve dielektrikov [Thermal regimes for selective microwave heating of dielectrics]. Scientific Papers ONAHV, 28(2), 236–265.
Bezusov, A. H., Oleniev, M. V., Dem’ianchuk, B. O. (2009) Pokaznyky vybirkovosti termoelektrodynamichnoi obrobky seredovyshch neodnoridnoho skladu u nerezonansnii mikrokhvylovii kameri [Selectivity Indicators of Thermoelectrodynamic Processing of Heterogeneous Composites in a Nonresonance Microwave]. Scientific Papers ONAHV, 26, 200–203.
Panchenko, H. I., Boshkova, I. L., Volhusheva, N. V. (2009) Doslidzhennia dielektrychnykh kharakterystyk zernovykh kultur [Investigation of dielectric characteristics of grain crops]. Scientific works ONACHT, 36(1), 83–85.
Boshkova, I. L., Georgiev, E. V. (2014) Akademicheskie modeli rascheta temperatury v materiale pri deystvii vnutrennikh istochnikov teploty [Academic models for calculating the temperature in a material under the action of internal heat sources]. Scientific works ONACHT, 45(1), 33–38.
Метрики статей
Metrics powered by PLOS ALM
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.