МОДЕЛЮВАННЯ ГІДРОДНАМІЧНХ ПРОЦЕСІВ В БАГАТОЧАННІЙ ЖАРОВНІ ПР СМАЖЕННІ МЯТК РЦН

В. А. Дідур, В. А. Ткаченко, В. В. Дідур, А. В. Ткаченко, А. А. Асєєв

Анотація


Розроблено  математичну  модель  гідродинаміки

руху частинок мяткі в чані жаровні як єдиний процес переміщення потоків мяткі по горизонтальних концентричних колах і вертикальним (меридіанними), що перетинають вісь чана. Основою моделі є диференціальне рівняння руху частинки по лопатці, що обертається навколо осі по обігрівається днищу чана жаровні. Рівняння враховує конструктивні особливості мішалки, частоту обертання лопатей, їх довжину і фізичну характеристику мяткі виражені через коефіцієнти тертя. Рішення рівняння дозволяє визначити швидкість руху частинки в напрямку лопатки і окружну швидкість, час руху по лопаті. Це є вихідними даними для осьового руху мяткі. Час проходження мяткі по лопаті мішалки дозволяє обгрунтувати режими кондуктивного тепло- влагообмена. Час проходження по осі чана дозволяє обгрунтувати режими конвективного тепло- влагообмена.

Однак рух частинок по вільної лопатці відрізняється від руху частинок в турбулентному мешалке Чанной жаровні. У просторі, описуваному обертається мішалкою, спостерігається найбільш сильне ущільнення ліній струму, тому можна припускати, що в цій зоні буде відбуватися найбільш інтенсивне перемішування рідини.

В обсязі апарату виділяються дві зони - зону мішалки, в якій відбувається інтенсивне перемішування, і зону циркуляції, в якій перемішування відбувається з меншими швидкостями. Для проведення аналізу гідродинамічних проблем, пов'язаних з рухом мяткі в Чанной жаровні через межлопастное простору ротора мішалки, використовувалася теорія вихрових насосів.


Повний текст:

PDF

Посилання


Стренк Ф. Перемешивание и аппараты с мешалками. Польша, 1971. Пер. с польск. под ред. Щупляка ?. А. Ленинград. Химия. 1975. 384 с.

Алексанян ?. Ю., Титова Л. М., Нугманов А. Х. Моделирование процесса

сушки дискретного материала в кипящем слое // Техника и технология пищевых производств. 2014. №3. С. 96—102.

J. Liua, M. Abdalbasit, A. Gasmallaa, P. Lia, R. Yang. Enzyme-assisted extraction

processing from oilseeds: Principle, processing and application // Innovative Food Science & Emerging Technologies. 2016. Vol. 35. P. 184—193.

Th. A. McKeon, D. L. Brandon, X. He. Improved method for extraction of castor seed for toxin determination // Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 2016.

Vol. 5. P. 56—57.

Дидур В., Ткаченко В., Ткаченко А., Дидур В. Математическая модель процесса подготовки масличного сырья в многочанной жаровне // MOTROL Commission of motorization and energetics in agriculture an international journal on operation of farm and agri-food industry machinery. Lublin-Rzeszów. 2016. Vol. 18.

№ 1. Р. 29—36.

Василенко П. М. Теория движения частицы по шероховатым поверхностям сельскохозяйственных машин. Киев. Украинская академия

сельскохозяйственных наук. 1960. 280 с.

Справочник конструктора сельскохозяйственных машин, в четырёх томах / Под ред. М. ?. Клецкина, изд. 2-е пер. и доп. Москва. Машиностроение. 1967.

с.

Nagata S.,Yamamoto K., Hashimoto, Naruse Y. Mem. Fac. Eng. Kyoto Univ. 22. 1960. 68.

Ziolkowski Z. Destylacja i rektycja w przemysle chemicznym. WNT. Warszzawa,

120.

Uhl V. W., Gray J. B. Mixing Theory and Practice. T. I. Fcademie Press. New York. 1966. 240.


Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.