Розподіл кісток у анатомічних частинах півтуш бугайців, що мають різну вираженість м'ясних форм

А. М. Угнівенко

Анотація


У роботі наводяться дані щодо розподілу кісток у відділах півтуш бичків української м’ясної породи, які мають різну вираженість м’ясних форм. Тварини з кращою вираженістю м’ясних форм мають менше кісток у туші. Найбільша частка кісток від маси півтуш знаходиться у тазостегновому відділі. Вміст кісток у відділах коливається від 8,7 і 12,8 % (шийний) до 21,0 і 27,6 % (спинний).


Повний текст:

PDF

Посилання


ГОСТ 7595-79. Мясо. Разделка говядины для розничной торговли. [Текст] М.: 2004. «Стандартинформ». – 3 C. Взамен ГОСТ 7595-55.

Угнівенко А. М. Селекційні методи виведення та удосконалення української м’ясної породи великої рогатої худоби [Текст] // А.М. Угнівенко: автореф. … доктора с.-г. наук. – 06.02.01. – К.: НАУ. – 1999. – 38 C.

Угнівенко А. М. Ознаки забою бичків української м’ясної породи за різної вираженості м’ясних форм [Текст] // А. Угнівенко: Наукові праці БНАУ. – 2015. - № 1 (116). – С. 131-134.

Угнівенко А. М. Морфологічний склад анатомічних частин пів туш бичків за різної вираженості м’ясних форм [Текст] // А.Угнівенко: Науч. тр. Sworld. – 2015. – Том. 11. – Вип. 3 (40). – Серія «Сільське господарство». ?ваново, «Научный мир». – С. 31-35.

Угнивенко А. Н. Оценка мясных быков по собственной продуктивности и качеству потомства в колхозе им. П.П. Постышева [Текст] // А. Угнивенко: Каталог внутрипородных типов мясного скота. – К.: «Урожай», 1988. – С. 32-50.

Угнивенко А. Н. К проблеме использования выраженности мясных форм в селекции мясного скота [Текст] // А. Угнивенко: Вестник Брянской ГСХА. – 2015. - № 3-1. – С. 12-14.


Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.