СПІВВІДНОШЕННЯ КУКУРУДЗИ І КОРЕНЕПЛОДІВ У ЕКСТРУДОВАНИХ КОРМОСУМІШАХ

Authors

  • О. І. Шаповаленко National University of Food Technologies image/svg+xml
  • І. Ф. Улянич Уманский національний університет садівництва

Abstract

Вивчено вплив на якісні показники екструдату з кукурудзи овочевих компонентів, зокрем, буряку столового і моркви столової. Доведено, що на фізичні й технологічні властивості екструданту впливає концентрація добавок. Додавання овочів до зерна кукурудзи зменшує питомі витрати електроенергії на екструдування. Встановлено оптимальне співвідношення компонентів.

Author Biographies

  • О. І. Шаповаленко, National University of Food Technologies
    доктор технічних наук, професор
  • І. Ф. Улянич, Уманский національний університет садівництва
    аспірант

References

Афанасьев В.А. Теория и практика специальной обработки зерновых ком¬пнентов в технологии комбикормов. – Воронеж: Воронеж. Гос. Ун - т, 2002. – 296 с.

Влияние подкислителей на эффективность экструдирования зернового сырья / [А.А. Кочетова, Е.Е.Воецкая, А.В. Макринская, А.?. Шарова ]// Зернові продукти і комбікорми. – 2011. № 1. –– С. 33–38.

Влияние экструдирования на кормовую ценность муки из виноградной косточки и листьев / [А.П.Левицкий, В.С.Миронов, ?.В.Ходаков та ін. ]; // Зернові продукти і комбікорми. – 2012. – №1(45). – С. 21–22.

Єгоров Б.В. Технологія виробництва преміксів / Б.В. Єгоров, О.І. Шаповаленко, А.В. Макаринська.; Підручник. – К. : Центр учб. Літ-ри, 2007. – 288 с.

Кормовая ценность капустной вижимки / [А.П.Левицкий, В.С.Миронов, ?.В.Ходаков ]– Зернові продукти і комбікорми. – № 4(44). – 2011. – С. 29–30.

Основы теории цепей : учеб. для вузов / [Г.В. Зевеке, П.А. ?онкин, А.В. Нетушил, С.В. Страхов.] – 5-е изд., перераб. – М. : Энергоатомиздат, 1989. – 528 с.

Остриков А.Н. Экструзия в пищевой технологии / А.Н. Остриков, О.В. Абрамов, А.С. Рудометкин. – Спб.: Г?ОРД, 2004. – 288 с.

Технология муки, крупы и комбикормов / О.Н. Чеботарев, А.Ю. Шаззо, Я.Ф. Мартыненко. – М. : ?КЦ «МарТ», Ростов н/Д. : ?зд. центр «МарТ», 2004. – 688 с.