ФАКТОРИ, ЩО ФОРМУЮТЬ ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ РІПАКУ В УКРАЇНІ

Authors

  • В. Г. Носенко

Abstract

Наведено аналіз факторів, які впливають на якість продукції ріпаку в Україні, а саме: ґрунтово-кліматичних, сорто-генетичних та агротехнічних. Встановлено, що якість олії, одержаної із насіння ріпаку, залежить значною мірою від вибраних строків сівби, удобрення, сорту (гібрида) та погодних умов.

Author Biography

  • В. Г. Носенко
    кандидат сільськогосподарських наук

References

Вишневський П. І. Якість ріпакової олії та шляхи її покращення в процесі селекції / П. І. Вишневський // Збірник наукових праць (до 110–ої річниці заснування Вінницької обласної державної сільськогосподарської дослідної станції 1886-1996 рр.). – Вінниця: ВДАУ, 1997. – С. 105 – 108.

Доспехов Б. А. Методика полевого опыта / Б. А. Доспехов. – М.: Колос, 1985. – 416 с.

Каленська С. М. Реалізація біологічного потенціалу агрофітоценозів ріпаку ярого в умовах Правобережного Лісостепу України / С. М. Каленська, Л. А. Гарбар, В. Г. Носенко // Науковий вісник НУБіП України. - 2011. – Вип. 162. Режим доступу: http://elibrary.nubip.edu.ua/ 11572/.

Лихочвор В. В. Ріпак ярий та озимий / В. В. Лихочвор. – Львів: НВФ Українські технології, 2002. – 48 с.

Наукові основи агропромислового виробництва в зоні Лісостепу України / Під ред. М. В. Зубця. – К.: Логос, 2004. – 776 с.

Носенко В. Г. Особливості формування продуктивності ріпаку ярого в умовах Правобережного Лісостепу України: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. с.-г. наук: 06.01.09 / В. Г. Носенко. - К., 2011. — 19 с. Режим доступу: http://elibrary.nubip.edu.ua/7849/1/_21.06.pdf

Рапс / Под общ. ред. Д. Шпаара / Мн.: ФУАинформ, 1999. – 208 с.

Якість насіння гібридів і сортів ріпаку озимого залежно від строків сівби [Я. Гойсалюк, В. Лихочвор, О. Шавалюк, А. Демчишин] // Вісник Львівського національного аграрного університету. – Сер. Агрономія. – 2013. – № 17(2). – С. 19-26. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/jpdf/Vlnau_act_2013_17(2)_6.pdf.