EFFECT OF POSTHARVEST HANDLING ON PRESERVATION MUSHROOMS OF CHAMPIGNON BISPORED

Authors

  • S. N. Gun'ko ,
  • A. O. Trinchuk
  • S. V. Golovina

Abstract

The results of effect postharvest handling of champignon bispored of strains ІBK-25 and ІBK-15 by carbon dioxide at concentration of 20% were presented. The optimal regime of mushroom handling by CO2 and its effect on commodity quality and the yield of marketable products were established.

References

Демина Л. А. Сохраняемость шампиньонов в модифицированной газовой среде: автореф. дис. на соискание ученой степени канд. биол. наук: спец. 03.00.24 «Л. А. Демина» – М., 1990. – 18 с.

Дятлов В. В. Вплив способу створення модифікованого газового середовища на тривалість зберігання свіжих плодів і грибів /В. В. Дятлов, І. І. Медведкова, Н. О. Попова // Товарознавчий вісник – 2010. – № 2 – С. 77–87. – Режим доступу до журн.: http://www.google.com.ua/#sclient=psyab&hl=ru&source=hp&q

Рамазанов О. М. Влияние периодических обработок высокими дозами CO2 на сохраняемость винограда при хранении в Дагестане: дис. На соискание ученой степени канд. с.-х. наук: спец.: 05.18.01 / О. М. Рамазанов. – Махачкала, 2002. – 172 с.

Choi M. H. Quality changes in Pleurotus ostreanus during modified atmosphere storage as affected by temperatures and packaging material / M. H. Choi, G. H. Kim //Postharvest Biology and Technology. – 2003. – № 4. – Р. 136–137.

Review A. Modified Atmosphere Packaging for Postharvest Storage of Mushrooms // Global Science Books. – 2007. – № 9 – С. 79–89.

Downloads