REVISED AND STORAGE CORN-FORAGE FOOD AND INDUSTRIAL PRODUCTS

Authors

  • G. I. Podpryatov ,
  • N. O. Yashchuk
  • V. I. Rozhko
  • V. A. Nasikovskyy

Abstract

We have been analyzed scientific publications domestic and foreign scholars on effective economically advantageous post harvest handling and storage of grain corn. The main factors to consider during post harvest handling and storage of grain in order to obtain high-quality environmentally friendly products corn. A study of generalization and systematization of the material.

References

Голик М. Г. Хранение и обработка початков и зерна кукурузы / М. Г. Голик. – М.: "Колос", 1968. – 335 с.

Жемела Г. П. Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва. Підруч. / Г. П. Жемела, В. І. Шемавньов, О. М. Олексюк. – Полтава: РВВ "TERRA", 2003. – 420 с.

Казаков Е. Д. Биохимия зерна и хлебопродуктов / Е. Д. Казаков, Г. П. Карпиленко. – СПб.: Г?ОРД, 2005. – 512 с.

Карпов Б. А. Технология послеуборочной обработки и хранения зерна / Б. А. Карпов. – М.: Агропромиздат, 1987. – 288 с.

Кирпа М. Я. Збирання і збереження зерна / М. Я. Кирпа // Хранение и переработка зерна. – 2001. – № 7 (25). – С. 26–29.

Кирпа Н. Я. Особенности первичной обработки и хранение зерна / Н. Я. Кирпа // Хранение и переработка зерна. – 2003. – №7. – С. 38–40.

Кирпа Н. Я. Состояние и особености технологий послеуборочной обработки кукурузы / Н. Я. Кирпа // АПК-?нформ. – 2001. – С. 12–15.

Лихочвор В. В. Рослинництво: навчальний посібник / В. В. Лихочвор. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 816 с.

Панфилов А.Э. Предуборочная и послеуборочная динамика влажности зерна кукурузы в связи с десикацией посевов / А.Э. Панфилов, Е.С. ?ванова // Кукуруза и сорго.– 2007. – № 5. – С.10–14.

Подпрятов Г. І. Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва: Навч. Посібник / Г. І. Подпрятов, Л. Ф. Скалецька, А. М. Сеньков. – К.: ЦП Компринт, 2010. – 495 с.

Подпрятов Г. І. Післязбиральна доробка та зберігання продукції рослинництва: Навчальний посібник / Г.І. Подпрятов, Л.Ф. Скалецька, А. В. Бобер. – К.: Центр інформаційних технологій, 2009. – 296 с.

Шпаар Дитер. Кукуруза: выращивание, уборка, хранение и использование / Дитер Шпаар – К.: ?Д «Зерно», 2012. – 462 с.

Яковенко В.А. Прием, хранение и обработка кукурудзы / В. А. Яковенко. – М.: Колос, 1972. – 103 с.

Pahl H. Maisanbau 98. Top-Sorten bringen Bares / H. Pahl // DLZ-Agrarmagazin. – 1997. – № 12. – S.21–22.

Vitazek I. Sorbition isotherms of maize grains / I. Vitazek, J. Havelka, M. Pirsel // Agriculture. – 2003. – Vol. 49, № 3. – S.137–142.

Downloads