ДОСЛІДЖЕННЯ ПОКАЗНИКІВ БЕЗПЕКИ ПШЕНИЧНОГО ХЛІБА ВИГО-ТОВЛЕНОГО НА ХМЕЛЬОВОМУ ВІДВАРІ

Authors

  • А. В. Бобер НУБіП України
  • О. О. Венгер НУБіП України
  • І. О. Пасічник
  • Т. П. Гринюк

Abstract

Досліджено вміст хімічних елементів, мікробіологічні показники та показники безпеки хліба пшеничного виготовленого з додаванням хмельового відвару

Author Biographies

  • А. В. Бобер, НУБіП України
    кандидати сільськогосподарських наук
  • О. О. Венгер, НУБіП України
    кандидати сільськогосподарських наук
  • І. О. Пасічник
    молодший науковий співробітник
  • Т. П. Гринюк
    молодший науковий співробітник

References

Авцын А. П. Микроэлементозы человека: этиология, классификация, пато-генез, органопатия /А. П. Авцын, А. А. Жаворонков, М. А. Риш. – М. : Медицина, 1991. – 454 с.

Герасимчук В. ?. Хмель в медицине, быту и народном хозяйстве / В. ?. Герасимчук, ?. Г. Рейтман, ?. С. Ежов – К. : Урожай, 1994. – 350 с.

Дробот В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва / В. І. Дробот. – К. : ТОВ «Руслана», 1998. – 413 с.

Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва / В. І. Дробот. – К. : Логос, 2002. – 365 с.

Ляшенко Н. ?. Биохимия хмеля и хмелепродуктов / Н. ?. Ляшенко. – Жи-томир : Полесье, 2002. – 385 с.

Мислива Т. М. Мікробіологічна безпека хліба і хлібобулочних виробів / Т. М. Мислива, В. С. Васильченко // Вісник ЖНАЕУ. – 2010. – № 1. – С. 35–42.

Продукты пищевые и вкусовые. Подготовка проб для микробиологических анализов : ГОСТ 26669–85. – [Чинний від 1986.07.01]. – М. : Государственній стандарт союза ССР, 1986. – 17 с. (Міждержавний стандарт).

Проданчук Г. М. Визначення вмісту хімічних елементів у хлібі методикою масспектрометрії з індуктивно зв’язаною плазмою. Результати і аналіз отрима-них даних / Г. М. Проданчук, О. О. Макаров // Проблеми харчування 3–4/2010. – С.72–76.

Повертаємося до призабутої технології виготовлення хліба на хмелевих заквасках / [Юрчак В. Г., Рак В. П., Дахно Б. М. та ін.] // Хлібопекарська конди-терська промисловість України. – 2009. – № 03(52) – С. 39–42.