ПЕНЕТРОМЕТРИЧНИЙ МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ТВЕРДОСТІ РОСЛИН-НИЦЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

Authors

  • Ю. І. Посудін НУБіП України

Abstract

Розглядається пенетрометричний метод оцінювання твердості продуктів на основі вимірювання сили, яку треба прикласти до плунжеру пенетрометра, щоб втиснути його в продукт, та обчисленні показника твердості матеріалу продукту шляхом визначення коефіцієнтів стискування та зсуву речовини продукту

Author Biography

  • Ю. І. Посудін, НУБіП України
    доктор біологічних наук, профессор

References

Посудін Ю. І. Методи неруйнівної оцінки якості та безпеки сільськогоспо-дарських і харчових продуктів / Ю. І. Посудін. – К. : Арістей, 2005. – 407 с.

Bourne M. C. Food Texture and Viscosity: Сoncept and Measurement / M. C. Bourne. – 2-d ed. – San Diego : Academic Press, 2002. – 445 p.

Magness F. R. An improved type of pressure tester for determination of fruit maturity / F. R. Magness, G. F. Taylor // USDA Circular 350. – Washington, 1925