SPECIES, VARIETIES, NUTRITIONAL FEATURES OF THE PROTEIN FRACTION FORMATION FOR THE OF CEREAL WINTER CROPS.

Автор(и)

  • V. Kalenskiy Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml
  • A. Matvienko Національний університет біоресурсів і природокористування України image/svg+xml

Анотація

Results of research regarding peculiarities of protein fraction composition in winter cereal crops are delivered. Species and varieties specific characteristics of protein fraction composition in winter wheat, winter rye, winter triticale are determined. It has been proven that differential application of nitrogen promotes increase of gluten forming fractions.

Біографії авторів

  • автор V. Kalenskiy, афіліація Національний університет біоресурсів і природокористування України
    pHD, professor
  • автор A. Matvienko, афіліація Національний університет біоресурсів і природокористування України
    postgraduate

Посилання

Grain Ukraine: strategy development, market, food and chna of Energy-security [electronic resource] // The Voice of Ukraine. - 2008 - 7 August. - № 148 (4398). - Access: www.golos.com.ua.

Fishing AI wheat and its quality improvement / AI fisherman. - K: Logos, 2011. - 496 p.

Zernovыe culture / [Shpaar D., H. Hynapp, Zakharenko A. et al.]; pod Society. ed. D. Shpaara. - Moscow: Eid signature "DLV AHRODELO" - 656 p.

Šramkováa Z. Chemical composition and nutritional quality of wheat grain / Z. Šramkováa, E. Gregováb, E. Šturdíka // Acta Chimica Slovaca. – 2009. – Vol. 2, № 1.– Р. 115–138.

Stit M. Nitrate regulation of metabolism and growth / M. Stit // Curr. Opin. Plant Biol. – 1999. – № 2. – P. 178–186

Завантаження

Номер

Розділ

Статті