ЯКІСТЬ ТІЛ ПЛОДОВИХ ГЛИВИ ЗВИЧАЙНОЇ ЗА ВИРОЩУВАННЯ В ЗАХИЩЕНОМУ ГРУНТІ

Автор(и)

  • С. А. Вдовенко ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ image/svg+xml
  • М. Сівульский Познаньский природничий університет

Анотація

Розглядаються показники якості тіл плодових гливи звичайної після вирощування на солом’яних субстратах в умовах захищеного ґрунту. Проаналізовано вміст хімічного складу та біометричні показники двох штамів. Вміст хімічних показників різнився від штаму та субстрату. Найбільше протеїну в тілах плодових штаму Р–24. Серед досліджуваних субстратів більшою величиною протеїну характеризувався варіант, де основним компонентом була солома горохова.

Біографії авторів

  • автор С. А. Вдовенко, афіліація ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
    кандидат сільськогосподарських наук
  • автор М. Сівульский, афіліація Познаньский природничий університет
    доктор сільськогосподарських наук

Посилання

Бисько Н.А. Нормативная документация по грибоводству / Н.А. Бисько // Овощеводство. – 2010. – № 6. – С. 72–73.

Вміст деяких біологічно активних сполук в тканинах грибів Pleurotus ostreatus (Jacq.: Fr.) Kumm / О.К. Будняк, О.В. Бабаянц, О.О. Кокошкіна та ін. // Вісник ОНУ. – 2003. – Т.8, вип. 6. – С. 7–10.

Дудка ?.А. Культивирование съедобных грибов / ?.А. Дудка, Н.А. Би-сько, В.Т. Билай. – К. : Урожай. 1992. – 160 с.

Морозов А.?. Грибы. Руководство по разведению / А.?. Морозов. – М. : АСТ – Донецк : Сталкер, 2002. – 304 с.

Миронычева Е. Качественные характеристики товарных грибов / Е. Миронычева, Л. Кюрчева // Овощеводство. – 2010. – № 2. – С. 79–80.

Негруцкий С.Ф. Физиология и биохимия низших растений : учебн. пособие. / С.Ф. Негруцкий. – К. : Вища школа, 1990. – 191 с.

Основи стандартизації, управління якістю та сертифікація продукції рос-линництва : [посібник для підготовки бакалаврів агроном. та економ. cпеціальностей ІІ-IVрівнів акредитації] / Г.І. Подпрятов, В.І. Войцеховський, Л.М. Мацейко, В.І. Рожко. – К. : Арістей, 2004. – 552 с.

Дятлов В.В. Хімічний склад печериць різного морфологічного стану [Елек-тронний ресурс] / В.В. Дятлов, Н.А. Попова // Збірник ХДУХТ. – Харків, 2008. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/portal/Pt/ 2008_1/08_1_6.htm

Товарознавство продукції рослинництва / [С.Д. Чебан, В.М. Чередниченко, О.І. Мулярчук, Л.В. Кобринська]. – Кам,янець-Подільський – Вінниця, 2012. – 374 с.

Chang S.T. Mushrooms. Cultivation, nutritional value, medicinal effect and environmental impact / S.T. Chang, P.G. Miles // CRC Press, Boca Raton, London, New York, Washington, D.C. – 2004. – 451 р.

Gapiсski M. Boczniak – technologia uprawy i przetwarzania / M. Gapiсski, W. Woїniak, M. Ziombra. – Poznaс: PWRiL, 2001. – 264 р.

Porownanie plonowania i skladu chemicznego owocnikow kilku odmian i gatunkow boczniaka Pleurotus sp. / M. Siwulski, J.Regula, A.Gramza, I.Sas-Golak // Zeszyty problemowe postкpуw nauk rolniczych. – 2007. – № 517. – S. 877–884.

Завантаження

Номер

Розділ

Статті