Productive qualities of piglets aged from 41 to 60 days using mixed fodders which contain a minimal concentration of calcium and phosphorus
DOI:
https://doi.org/10.31548/bio2016.01.016Abstract
Productive qualities of pigs aged 41 to 60 days, using the feed rate to the minimum concentration of calcium and phosphorus arec studied. According to the results of conducted researches we can conclude that fitase enzyme inclusion to the composition of complete feed for piglets with a live weight of about 12–20 kg and providing of piglets’ phosphorus nutrition using monocalcium phosphate, create the preconditions for the production of mixed fodders with a minimal concentration of calcium and phosphorus and with their low buffer capacity and high productive effect.References
Різничук І.Ф. Продуктивні якості поросят у віці від 41 до 60 діб за використання повнораціонного комбікорму, згідно з ДСТУ 4121-2002 [Електронний ресурс] // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. – 2016. - № 1 (58). – Режим доступу:https://doi.org/10.21691/gpmf.v61i1.102
Різничук І. Ф. Продуктивність поросят при використанні комбікорму зі зниженою концентрацією кальцію і фосфору // Хранение и переработка зерна. – 2016. - № 1 (198). – С. 65-67.
Дурст Л., Виттман М. Кормление сельскохозяйственных животных / Под. ред. . . батуллина, Г.В. Проваторова. – Винница: Нова Книга, 2003. – 384 с.
Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин / І.І. Ібатуллін, А.І. Чигрин, В.В. Отченашко та ін. / За ред. І.І. Ібатулліна. – Житомир: Полісся, 2013. – 442 с.
Норми годівлі, раціони і поживність кормів для різних видів сільськогосподарських тварин: довідник / Г.В. Проваторов, В.І. Ладика, Л.В. Боднарчук та ін. – Суми: ТОВ ВТД
«Університетська книга, 2007. – 616 с.
Рекомендації з нормованої годівлі свиней / Г.О. Богданов, Є.В. Руденко В.М. Кандиба та ін. / За ред. Є.В. Руденка, Г.О. Богданова, В.М. Кандиби. – К: Аграрна наука, 2012. – 112 с.
Комбікорми повнораціонні для свиней. Технічні умови: ДСТУ 4124-2002. – [Чинний від 2004- 01-01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2003. – 14 с.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).