Визначення залишкової кількості данофлоксацину в продуктах забою курчат-бройлерів після перорального застосування препарату «Даноксан-50»
DOI:
https://doi.org/10.31548/bio2016.01.014Анотація
Методом рідинної хромато-мас-спектрометрії визначили залишкові кількості діючої речовини данофлоксацину у червоних та білих м’язах, печінці, серці, м’язовій частині шлунку та підшкірній жировій тканині після перорального задавання курчатам-бройлерам препарату «Даноксан-50» у дозі 5 мг/кг за діючою речовиною.Посилання
Буяров В. Откорм бройлеров: разные сроки и параметры // Птицеводство. – 2004. – № 11. – С. 2–4.
Бовкун Г. Пребиотическая добавка к рациону цыплят // Птицеводство. – 2004. – № 6. – С. 11–15.
Бушуєва І. В. Маркетингові дослідження розвитку ринку ветеринарних препаратів та області ветеринарної фармації // Запорожский медицинский журнал. – 2013. – № 3. – С. 90–93.
Список зареєстрованих ветеринарних препаратів, кормових добавок, готових кормів та преміксів [Електронний ресурс]. – 2015. – Режим доступу: http://www.vet.gov.ua/node/888.
Aziza M. A. Principles of Antimicrobial Therapy / Aziza. // Cairo Universiti. – 2007. [Журнал]., Heitzman J. Danofloxacin [Електронний ресурс] / Heitzman // Residues of some veterinary drugs in animals and foods. – 1997. – Режим доступу: http://www.fao.org/docrep/w8338e/w8338e00.
Визначення антибіотиків у продукції тваринного походження за допомогою рідинного хроматомас- спектрометра / Ю. М. Новожицька, О. В. Іванова, О. М. Ступак та ін. – К.: ПП Салон софт, 2014. – 28 с.
Європейської конвенції про захист хребетних тварин, яких використовують для експериментальних та наукових цілей [Електронний ресурс]. – 1986. – Режим доступу: http://zakon.nau.ua/doc/?code=994_137.
Абрамов А. В. Методичні вказівки щодо організації та виконання плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та інших забруднювачів у необроблених харчових продуктах, живих тваринах та кормах [Електронний ресурс]. – 2010.
Про затвердження Плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження на 2014 рік [Електронний ресурс]. – 2013. – Режим доступу: http://vet.gov.ua/search.
COMMISSION REGULATION (EU) No 37/2010 of 22 December 2009 on pharmacologically active substances and their classification regarding maximum residue limits in foodstuffs of animal origin [Електронний ресурс]. – 2009. – Режим доступу: https://www.google.de/url.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).