Дослідження реакцій для переробки дефекату цукрового виробництва на оксидні матеріали і добрива

Автор(и)

  • O.P. Perepelytsya Національний університет харчових технологій image/svg+xml
  • T.V. Petrenko Національний університет харчових технологій image/svg+xml
  • A.I. Samchuk M.P. Semenenko Institute of geochemistry, mineralogy and ore formation of the National Academy of sciences of Ukraine , M.P. Semenenko Institute of geochemistry, mineralogy and ore formation of the National Academy of sciences of Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.31548/bio2016.05.003

Анотація

Вперше методами хімічного аналізу, рН-метрії, термогравіметрії і

рентгенографічно досліджено реакціїдефекату цукрового виробництва з
кислотними оксидами MoO 3 , WO 3 (І) та фосфатною кислотоюH 3 PO 4 (ІІ). В
системі (І) утворюються індивідуальні фази з тетрагональною сингонією,
тоді як у системі (ІІ) осаджується суміш Са 3 (РО 4 ) 2 , СаНРО 4 і Са(Н 2 РО 4 ) 2 .
Ці продукти можуть бути використані як оксидні неорганічні матеріали
і добрива або кормові добавки для сільського господарства.

Посилання

Pysarenko S .(2010).Proceedings of the Kharkov National University of Agriculture,99, 256.

Myazyn N.(1997).Agrochemistry, 2, 26.

Sverhuzova Zh.,Elnykov D.(2010).Scientific and technical collection "municipal services of city",93,201.

Trofymov Y., Stupyna L.(2006).The News of Altai State Agrarian University,2 (22),20.

Sypko A., Honcharuk H.(2014).Sugar beet, 1, 12.

Perepelytsa A., Yshchenko V., Samchuk A.(2014), Sugar,2, 41.

Perepelytsya O., Samchuk A., Pyshchay I., Petrenko T., Ishchenko V.(2014). Ukrainian chemical journal,81(4), 88.

Samchuk A., Pylypenko A.(1987). Analytical Chemistry of Minerals. VNU. SCIENCE, Netherlands.

Lyamekova Ya.(1974). Analytical chemistry of phosphorus. Moscow: Nauka (in Russia).

Card Index of ASTM, USA

PerepelytsyaO.,SamchukA.,FomenkoV.(2009).Patent of Ukraine № 85942; publisted 10.03.2009.

PerepelytsyaO.,SamchukA.,IshchenkoV.,PetrenkoT.,PopenkoE.,OharT.(2014). Patent of Ukraine № 105146; publisted 10.04.2014

Завантаження

Опубліковано

2017-05-11

Номер

Розділ

Хімія