Microstructure of canned beef meat
DOI:
https://doi.org/10.31548/bio2017.03.010Анотація
The conducted researches found that organoleptic parameters of canned meat producers № 1, namely, appearance and consistency did not meet the requirements of DSTU 4450: 2005; Manufacturer № 2 - appearance, consistency, color of meat; Manufacturer № 3 - appearance, consistency, color of meat; Manufacturer № 4 - appearance; Manufacturer № 5 - appearance, consistency. Meat canning manufacturer № 6 was made in compliance with all the rules of formulation and manufacturing technology, was in line with current requirements and served as a control.
Histological studies of experimental canned meat detected the presence of foreign canns in the microstructure of preserves, namely: the presence of fibrous connective tissue, impurities of the fragments of the periosteum, fragments of soy, starch fragments not stated in the formulation.
Key words: beef canned meat, organoleptic studies, histostructure analysis
Посилання
Horalskyi L. P. Osnovy histolohichnoi tekhniky i morfofunktsionalni metody doslidzhen u normi ta pry patolohii / L. P. Horalskyi, V. T. Khomych, O. I. Kononskyi. – Zhytomyr: Polissia, 2011. – 288 s.
Konservy miasni. Miaso tushkovane. Tekhnichni umovy: DSTU 4450:2005. – [Chynnyi vid 01.07.2006 r.]. – K.: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 2005. – 16 s.
Metodychni vkazivky dlia studentiv fakultetu veterynarnoi medytsyny ta slukhachiv instytutu pisliadyplomnoi osvity za spetsialnistiu 7.130501 «Veterynarno-sanitarna ekspertyza kovbasnykh vyrobiv i produktiv iz svynyny, baranyny, yalovychyny ta miasa inshykh vydiv zabiinykh tvaryn» / uklad. O. M. Yakubchak, V. I. Khomenko, S. D. Melnychuk. – K.: NAU, 2002. – 70 s.
Metodychni vkazivky do vyvchennia dystsypliny «Veterynarno-sanitarna ekspertyza z osnovamy tekhnolohii ta standartyzatsii produktiv tvarynnytstva» / uklad. O. M. Yakubchak, V. V. Vykhovanets, T. V. Taran. – K.: Tsentr IT, 2011. – 31 s.
Napivfabrykaty miasni ta miaso-roslynni sicheni. Vyznachannia skladnykiv mikrostrukturnym metodom: DSTU 7063:2009. – [Chynnyi vid 01.01.2010 r.]. – K.: Derzhspozhyvstandart Ukrainy, 2010. – 13 s.
Konservы. Metod opredelenyia promыshlennoi sterylnosty: HOST 30425–97 – [Vved. v deistvye 01.01.1998 h yzmenenyia ot 18.10.2016 h]. – M.: Standartynform, 2011. – 16 s. – (Hosudarstvennыi standart).
Miaso y miasnыe produktы. Metod hystolohycheskoi ydentyfykatsyy sostava: HOST 31479–2012 – [Vved. v deistvye 01.07.2013 h yzmenenyia ot 18.07.2016 h]. – M.: Standartynform, 2013. – 12 s. – (Hosudarstvennыi standart).
Miaso y miasnыe produktы. Hystolohycheskyi metod opredelenyia rastytelnыkh belkovыkh dobavok: HOST 31474–2012 – [Vved. v deistvye 01.07.2013 h yzmenenyia ot 18.07.2016 h]. – M.: Standartynform, 2013. – 14 s. – (Hosudarstvennыi standart).
Miaso y miasnыe produktы. Hystolohycheskyi metod opredelenyia rastytelnыkh uhlevodnыkh dobavok: HOST 31500–2012 – [Vved. v deistvye 01.07.2013 h]. – M.: Standartynform, 2012. – 11 s. – (Hosudarstvennыi standart).
Miaso y miasnыe produktы. Opredelenye rastytelnыkh komponentov v sыpuchykh dobavkakh hystolohycheskym metodom: HOST 54368–2011 – [Vved. v deistvye 01.07.2012 h]. – M.: Standartynform, 2012. – 8 s. – (Hosudarstvennыi standart).
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).