INFLUENCE OF CAPACTIVE STORAGE OF TOPINAMBUR ON POLYSACCHARID CONTENT AND DAMAGE OF CLUBS IN DISEASES IN THE FIELD OF POLESIE OF UKRAINE

Authors

  • V. Polezhenets National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine image/svg+xml
  • L. Nemeritskaya Житомирський національний агроекологічний університет
  • V. Beganov Житомирський національний агроекологічний університет
  • I. Zhuravskaya Житомирський національний агроекологічний університет

Abstract

The technology of storing Jerusalem artichoke in earth clays is substantiated and recommended. Before storing for storage, the tubers are thoroughly mixed with moist sand at a ratio of 1: 1 and covered with a 15-20 cm thick soil layer. As a result of aboveground storage of tubers at a temperature above 10 ° C, their drying is observed, which is related to water loss, polysaccharides and mycosis, bacteriosis.

Author Biographies

  • V. Polezhenets, National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine
    доктор сільськогосподарських наук, професор
  • L. Nemeritskaya, Житомирський національний агроекологічний університет
    кандидат біологічних наук, доцент
  • V. Beganov, Житомирський національний агроекологічний університет
    аспірант
  • I. Zhuravskaya, Житомирський національний агроекологічний університет

    кандидат сільськогосподарських наук

References

Biolohichni i ahrotekhnichni osnovy suchasnoi tekhnolohii vyroshchuvannia topinamboura: monohrafiia / I. P. Rykhlivskyi. – K., 2000. – p. 223.

Holubev V. N. Topynambur. Sostav, svoistva, sposobы pererabotky , oblast prymenenyia / V. N. Holubev, N. V. Volkova, Kh. M. Kushalakov. – Moscow, 1995. – p. 150.

Zelenkov V.N. Topynambur (zemlianaia hrusha) – perspektyvnaia kultura mnohotselevoho znachenyia / V. N. Zelenkov, N. K. Kochnev, T. V. Shchelkova. – Novosibirsk, 1993. – p. 34.

Kochnev N. K. Topinambour – bioenergeticheskaya kultura XXI veka / N. K. Kochnev, M. V. Kalynycheva. – Novosybyrsk: Arys, 2002. – p. 74–80.

Metodychni rekomendatsii shchodo provedennia doslidzhen z kartopleiu / Kutsenko V. S., Osypchuk A. A. – Nemishaieve: Intas, 2002. – p. 183.

Polozhenets V. M. Pro topinambour / V. M. Polozhenets, V. R. Behanov, L. V. Nemerytska, I. A. Zhuravska. – Zhytomyr: Ruta, 2016. – p. 39–42.

Ustymenko H. V. Zemlianaia hrusha / H. V. Ustymenko. – M., 1960. – p. 80–91.

Patzold C. Topinambour als Zandwirtschaftliche kulture flanse / C. Patzold. – Verlag, 1957. – p. 181.

Vuyov K. Uber die Technologie Rochfruchtosehaltiger Produkte aus Topinambour / K. Vuyov. – Zuckerindustrie, 1990. – № 5. – p. 17–21.

Published

2018-02-20

Issue

Section

Статті