ANALYSIS OF QUALITY CROP PRODUCTION (FOR EXAMPLE Pasta)
Анотація
This study analyzed the indicators assessing the quality of plant products, and their safety. We compared regulatory documents of Ukraine with European, which ensure quality and safety of plant products. Methodological provision to ensure an environmental control of the quality for crop production is discussed in the study. We determined organoleptic and physic-chemical parameters of pasta (as an illustrative example of plant products) to check its quality. We developed a five-point scale to rank quality parameters of pasta products taken from different economic brands accurately. As a result, the quality level of pasta products was identified.
Посилання
Димань Т. М. Екотрофологія. Основи екологічно безпечного харчування: [навчальний посібник] / Т. М. Димань, М. М. Барановський, Г. О. Білявський та ін. – К.: Лібра, 2006. – 304 с.
Димань Т. М. Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів / Т. М Димань, Т. Г. Мазур. – К.: Академія. – 2011. – 517 с.
Єрмоленко В. М. Аграрне право України: підручник / В. М. Єрмоленко, О. В. Гафурова, М. В. Гребенюк [та ін.] / За заг. ред. В. М. Єрмоленка. – К.: Юрінком Інтерю – 2010. – 608 с.
Плотникова Т. В. Экспертиза свежих плодов и овощей. Качество и безопасность / Т. В. Плотникова, В. М. Позняковский, Т. В. Ларина и др. – Новосибирскю – 2005. – 299 с.
Подпрятов Г. І. Основи стандартизації, управління якістю та сертифікація продукції рослинництва. Навчальний посібник / Г. І. Подпрятов, В. І. Войцехівський, Л. М. Мацейко, В. І. Рожко. – К.: Арістей, 2004. – 552 с.
Позняковский В. М. Гигиенические основы питания, качество и безопасность пищевых продуктов / В. М. Позняковский. – Новосибирск: Сиб. унив. изд-во. – 2007. – 227 с.
Рогов ?. А. Безопасность продовольственного сырья и пищевых продуктов: [Учеб. пособие] / ?. А. Рогов и др. – Новосибирск: Сиб. унив. изд-во. – 2007. – 227 с.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).