Порівняльна оцінка худоби заводських типів української м'ясної породи

Автор(и)

  • V.S. Kozyr Institute of Cereals of NAAS of Ukraine , Інститут зернових культур НААН України
  • M.I. Soloviov Institute of Cereals of NAAS of Ukraine , Інститут зернових культур НААН України

DOI:

https://doi.org/10.31548/dopovidi2017.06.012

Ключові слова:

порода, тип, оцінка, продуктивність, яловичина

Анотація

Визначені біологічні ознаки та господарські особливості поливанівського та лохвицько-золотоніського заводських типів української м'ясної породи великої рогатої худоби, які можуть бути використані у подальшому породо-творному процесі для підвищення генетичного потенціалу продуктивності та збільшення виробництва високоякісної яловичини.

Посилання

Дерківський В. Особливості росту, розвитку та адаптації різних порід бугайців при виробництві яловичини / В. Дерківський // Тваринництво України. – 2002. – № 7. – С. 5–7.

Зубець М. В. Довідник по м'ясному скотарству / М. В. Зубець. – К.: Урожай. – 1994. – 205 с.

Коняга В. М. Технологічні аспекти годівлі та інтенсивного вирощування бугайців української м'ясної породи в господарствах України / В. М. Коняга // Наук.-техніч. бюл. Ін-ту тваринництва УААН. – 2005. – № 89. – Вип. 5. – С. 101–108.

Логвинов В. Перспективы развития и регулирования рынка говядины / В. Логвинов // Молочное и мясное скотоводство. – 2003. – № 2. – С. 39–42.

Олійник С. О. Шляхи рентабельного ведення м'ясного скотарства в степовій зоні / С. О. Олійник // Вісн. аграр. науки. – 2003. – № 2. – С. 39–42.

Тимченко О. Г. М'ясне скотарство / О. Г. Тимченко. – К.: Урожай. – 1991. – 188 с.

Завантаження

Опубліковано

2017-12-30

Номер

Розділ

Тваринництво