COMPARATIVE EVALUATION OF FACTORY TYPES UKRAINIAN MEAT BREED
DOI:
https://doi.org/10.31548/dopovidi2017.06.012Keywords:
breed, type, evaluation, productivity, beefAbstract
The biological signs and economic features of the Polivan and Lokhvitsko-Zolotonoshskiy factory types of Ukrainian beef cattle are estimated, which can be used later to create new breeds for increasing the genetic potential of productivity and increasing the production of high-quality beef.
References
Дерківський В. Особливості росту, розвитку та адаптації різних порід бугайців при виробництві яловичини / В. Дерківський // Тваринництво України. – 2002. – № 7. – С. 5–7.
Зубець М. В. Довідник по м'ясному скотарству / М. В. Зубець. – К.: Урожай. – 1994. – 205 с.
Коняга В. М. Технологічні аспекти годівлі та інтенсивного вирощування бугайців української м'ясної породи в господарствах України / В. М. Коняга // Наук.-техніч. бюл. Ін-ту тваринництва УААН. – 2005. – № 89. – Вип. 5. – С. 101–108.
Логвинов В. Перспективы развития и регулирования рынка говядины / В. Логвинов // Молочное и мясное скотоводство. – 2003. – № 2. – С. 39–42.
Олійник С. О. Шляхи рентабельного ведення м'ясного скотарства в степовій зоні / С. О. Олійник // Вісн. аграр. науки. – 2003. – № 2. – С. 39–42.
Тимченко О. Г. М'ясне скотарство / О. Г. Тимченко. – К.: Урожай. – 1991. – 188 с.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).