COMPARATIVE EVALUATION OF FACTORY TYPES UKRAINIAN MEAT BREED

Authors

  • V.S. Kozyr Institute of Cereals of NAAS of Ukraine , Інститут зернових культур НААН України
  • M.I. Soloviov Institute of Cereals of NAAS of Ukraine , Інститут зернових культур НААН України

DOI:

https://doi.org/10.31548/dopovidi2017.06.012

Keywords:

breed, type, evaluation, productivity, beef

Abstract

The biological signs and economic features of the Polivan and Lokhvitsko-Zolotonoshskiy factory types of Ukrainian beef cattle are estimated, which can be used later to create new breeds for increasing the genetic potential of productivity and increasing the production of high-quality beef.

 

References

Дерківський В. Особливості росту, розвитку та адаптації різних порід бугайців при виробництві яловичини / В. Дерківський // Тваринництво України. – 2002. – № 7. – С. 5–7.

Зубець М. В. Довідник по м'ясному скотарству / М. В. Зубець. – К.: Урожай. – 1994. – 205 с.

Коняга В. М. Технологічні аспекти годівлі та інтенсивного вирощування бугайців української м'ясної породи в господарствах України / В. М. Коняга // Наук.-техніч. бюл. Ін-ту тваринництва УААН. – 2005. – № 89. – Вип. 5. – С. 101–108.

Логвинов В. Перспективы развития и регулирования рынка говядины / В. Логвинов // Молочное и мясное скотоводство. – 2003. – № 2. – С. 39–42.

Олійник С. О. Шляхи рентабельного ведення м'ясного скотарства в степовій зоні / С. О. Олійник // Вісн. аграр. науки. – 2003. – № 2. – С. 39–42.

Тимченко О. Г. М'ясне скотарство / О. Г. Тимченко. – К.: Урожай. – 1991. – 188 с.

Published

2017-12-30

Issue

Section

Animal science