Поверхневі ліпіди та стійкість рослин зернобобових культур до стресових чинників в умовах Правобережного Лісостепу України
DOI:
https://doi.org/10.31548/dopovidi2016.03.005Ключові слова:
поверхневі ліпіди, вид, сорт, горох вусатий, соя, кормові боби, удобрення, посухостійкістьАнотація
У статті наведено результати досліджень щодо видової специфічності зернобобових культур, впливу системи удобрення на формування площі листкової поверхні, вмісту поверхневих ліпідів та посухостійкість рослин зернобобових культур, в тому числі гороху вусатого, в умовах Правобережного Лісостепу України.
Посилання
V. A. Nidzelskyi (2010). PhD dissertation. (Agriculture)Definition of assimilation surface area peas mustache. Scientific Bulletin of National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine. Kiev. (in Ukrainian)
Kates M (1990). Glycolipids of higher plants, algae,yeasts, and fungi. In: Kates M. (Ed.), Handbook of lipid research 6. - Plenum Press, New York. 235 -320.
https://doi.org/10.1007/978-1-4899-2516-9_3
Taran N.Yu., Kosyk O.I., Okanenko O.A., Batsmanova L.M. (2006). Plant lipids. Kiev: Lenvit. 85-103. (in Ukrainian)
The calculation of the area of figures of arbitrary shape. IpSquare, from http://lprosoft.at.ua/load/1-1-0-4.
Taran N.Iu., Okanenko O.A., Storozhenko V.O (2013). Biochemistry of plant lipids., Kiеv: AVEHA. 262. (in Ukrainian)
Sajjad Ahmada, Simerjeet Kaura, Neil Dylan Lamb-Palmera, Mark Lefsrudb, Jaswinder Singha (2015). Genetic diversity and population structure of Pisum sativum accessions for marker-trait association of lipid content. The Crop Journal. Volume 3, Issue 3. 238-245.
https://doi.org/10.1016/j.cj.2015.03.005
M. Solis, A. Patel, V. Orsat, J. Singh, M. Lefsrud (2013). Fatty acid profiling of the seed oils of some varieties of field peas (Pisum sativum) by RP-LC/ESI-MS/MS: towards the development of an oilseed pea. Food Chem, 139. 986-993.
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.12.052
E. Khodapanahi, M. Lefsrud, V. Orsat, J. Singh, T.D (2012). Warkentin Study of pea accessions for development of an oilseed pea. Energies, 5. 3788-3802.
https://doi.org/10.3390/en5103788
Kalenska S.M., Novytska N.V., Strykhar A.E (2009). Effect of mineral nutrition and nitrahinu the performance and quality of soybean grain under steppes of Ukraine. Seeds,8, Kiev. 23-25. (in Ukrainian)
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).