Formation of aromatic substances in table apple wine materials depending on storage length of fruit
DOI:
https://doi.org/10.31548/dopovidi2016.06.019Ключові слова:
fruit, apple-tree, wine materials, terpenoids, storing, qualityАнотація
The research results of changes that happen with aromatic substances (of terpene alcohols) in apple wine material depending on storage length of fruit are submitted. The research found that for getting qualitative table wine materials is reasonable to storage fruit Rubinove Duky sort in the storehouses without artificial cooling no longer than 10 days.
Посилання
Abdurazakova S.H., Fomicheva T.M. & Hakimova S.P. (1982). Biogenez terpenoidnyih soedineniy drozhzhami [Biogenesis of yeast terpenoid compounds]. Izvestiya. Proceedings of the universities, 2(145), 134-135. [in Ukrainian].
VoytsehIvskiy V.I. (2000). Zalezhnіst yakostі yabluchnih stolovih vinomaterіalіv vіd rasi drіzhdzhіv [Dependence quality apple table wine yeasts to race]. Scientific Bulletin National Agrarian University, 31, 191-193. [in Ukrainian].
Voytsehіvskiy V.I. (2003). Vmіst terpenovih spirtіv u sokah zalezhno vіd sortu yabluk [Terpene alcohols content in juices depending on the variety of apples]. Scientific Bulletin University Т. Shevchenko. 36–39. [in Ukrainian].
Bilko M.V., Gerzhikova V.G. (1997). Terpeni i ih rol v aromate vin [Terpenes and their role in the flavor of wine. Collection ollection of scientific works "Scientific and technological progress in the agro-industry". 121. [in Russian].
Kondratenko T.E. Voytsehіvskiy V.I. (2002). ZalezhnIst bIohImIchnogo skladu plodIv yablunI vId meteorologIchnih umov [Dependence biochemical composition of fruits apple on meteorological conditions]. Scientific Bulletin of National Agrarian University. 47. 237-243. [in Ukrainian].
Litovchenko A.M. еd (1998). Osnovnyie pravila proizvodstva plodovyih vin. [Basic rules for the production of fruit wines] The book. 1: Technology fruit wines. Dnepropetrovsk: Sich. [in Russian].
Litovchenko О.M., Voytsehіvskiy V.I. (2000). Pokraschennya bіohImіchnogo skladu komponentіv plodovo-yagIdnih vin [Biochemical composition of apple wine, depending on the used enzymes and flocculants]. Scientific Bulletin of National Agrarian University, 24. 165–170. [in Ukrainian].
Litovchenko О.M., Voytsehіvskiy V.I., V.P. Chernyavskiy (2002). Bіohіmіchniy sklad yabluchnih vinomaterіalіv zalezhno vіd vikoristanih fermentnih preparatіv ta flokulyantіv. [Biochemical composition of apple wine, depending on the used enzymes and flocculants]. Sadivnitstvo – Horticulture, 54. 222–232. [in Ukrainian]. https://doi.org/10.1023/A:1023479406727
Ogorodnik S.T., Pavlenko N.M., Buryan N.I. et all. (1981). Metodi tehnohimicheskogo i mikrobiologicheskogo kontrolya v vinodelii. [Methods of techno-chemical and microbiological control in Winemaking]. М.: Pischeprom − Food processing industry, 145. [in Russian].
Savchuk N.T., Podpryatov G.I., Skaletska, L.F. Ninko P.I. ta in. (2005). TehnohImIchniy kontrol produktsIYi roslinnitstva. [Techno- chemical control crop production]. K.: Aristey. 256. [in Ukrainian].
Tehnologicheskaya instruktsiya po proizvodstvu plodovyih i yagodnyih sokov (krome tsitrusovyih i vinogradnogo). [Technological instruction on production of fruit and berry juices (except citrus and grape)]. The collection of technological instructions for the production of canned food, 1. 149-222. [in Russian].
Rapp A. (1989). Natural flavours of wine. Correlation between instrumental analysis and sensory perception. Vol. 334, 7, 613-614. [in English].
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).