Особливості застосування пробіотику імунобактерин- D
DOI:
https://doi.org/10.31548/dopovidi2017.02.018Ключові слова:
імунбактерин, пробіотик, телята, новонароджений період, збереженість телят, кормова добавка, приріст живої масиАнотація
У статті наведено результати досліджень застосування пробіотику імунобактерин-D різновіковим телятам. Імунобактерин-D в дозі 5 г на добу забезпечує профілактично-стимулюючу дію збільшує продуктивність тварин та підвищує природну резистентність. У дозі 10 г на добу для телят новонародженого періоду забезпечує лікувально-превентивну дію, що покращує збереженість телят. Препарат в дозі 5 г на 40 кг живої ваги забезпечує збільшення приростів живої маси у телят до 3 місчного віку від 5 % до14 % порівняно з контролем. За безперервного 2-місячного згодовування препарату спостерігається зниження середньоарифметичного показника бактерицидної активності сироватки крові та гіперфермендація за АсАТ і АлАТ у деяких тварин.
Посилання
Скибіцький В.Г. Пробіотики – ефективний засіб профілактики захворювань тварин [Текст] /В.Г.Скибіцький, Г.В.Козловська //Наукові праці Полтавської державної аграрної академії. Серія: ветеринарна медицина. Випуск 9. Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання та сучасні досягнення у вирішенні проблем інфекційної патології». − 2015. − С. 32-34.
Похиленко В.Д. Пробиотики на основе спорообразующих бактерий и их безопасность [Текст]/В.Д. Похиленко, В.В. Перелигин //Химическая и биологическая безопасность. − 2007. − № 2-3. − С. 20-41.
Козловська Г.В. Контроль мікрофлори біотипів тваринного організму – важливий елемент в організації отримання якісної й безпечної продукції [Текст] /Г.В. Козловська, В.Г.Скибіцький //Вісник Полтавської аграрної державної академії. − 2013. − № 4. − С. 56-58. https://doi.org/10.31210/visnyk2013.04.14
Мишурнова Н.В. Современное представление о роли нормальной микрофлоры пищеварительного тракта [Текст]/ Н.В. Мишурнова, Ф.С. Киржаєв // Ветеринария. − 1993. − № 6. − С. 30-34.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).