Технологія післязбиральної переробки стевії
DOI:
https://doi.org/10.31548/dopovidi2018.04.013Анотація
Мета. – Удосконалити спосіб післязбиральної обробки стевії шляхом забезпечення повного видалення органічних домішок в результаті диференційованої обробки.
Методи. – Лабораторний, польовий, аналітичний, статистичний.
Результати. Дослідження показали, що перевагами отримання листків стевії сушеної із різного дисперсністю є: забезпечення повного видалення органічних домішок; спрощення та розширення напрямів використання; отримання сировини високої якості у короткий проміжок часу.
Висновки. Для отримання конкурентоспроможної сировини важливим завданням є післязбиральна обробка, яка дозволяє поліпшити якість листків стевії сушеної як сировини для подальшого використання у виробництві харчових продуктів.
Ключові слова: Стевія медова, листя стевії, технологія сушіння, якість листя, дитерпенові глікозидиПосилання
Kyzneuova, I.V. (2013). (Methodology of production of guaranteed quality stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) feedstock).Visnuk Harkiv Tehnology University, 4 p. 184-187.
Kyzneuova, I.V. (2014). (Changes in the quality characteristics of stevia during storage). Sugar Beet, 1 p. 19-21.
Stefaniuk, V. Yo. (2009). Stevia in Ukraine. Trud Gri Pol, 128.
Stefaniuk, V. Yo., (2017). Stevia and stevia-containing products in combating of diabetes. Advanced Agritechnologies,p.35-36.
Kohda, H., Kasai, K., Yamasaki, M. (1976). New sweet diterpene glicosides from Stevia rebaudiana. Phytoshem, р. 237-252. https://doi.org/10.1016/S0031-9422(00)84384-8
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).