Технологія післязбиральної переробки стевії

Автор(и)

  • V. Yo. Stefaniuk Institute of Bioenergetic Cultures and Sugar Beet NAАN of Ukraine , Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН

DOI:

https://doi.org/10.31548/dopovidi2018.04.013

Анотація

Мета. – Удосконалити спосіб післязбиральної обробки стевії шляхом забезпечення повного видалення органічних домішок в результаті диференційованої обробки.

Методи. – Лабораторний, польовий, аналітичний, статистичний.

Результати. Дослідження показали, що перевагами отримання листків стевії сушеної із різного дисперсністю є: забезпечення повного видалення органічних домішок; спрощення та розширення напрямів використання; отримання сировини високої якості у короткий проміжок часу.

Висновки. Для отримання конкурентоспроможної сировини важливим завданням є післязбиральна обробка, яка дозволяє поліпшити якість листків стевії сушеної як сировини для подальшого використання у виробництві харчових продуктів.

Ключові слова: Стевія медова, листя стевії, технологія сушіння, якість листя, дитерпенові глікозиди

Посилання

Kyzneuova, I.V. (2013). (Methodology of production of guaranteed quality stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) feedstock).Visnuk Harkiv Tehnology University, 4 p. 184-187.

Kyzneuova, I.V. (2014). (Changes in the quality characteristics of stevia during storage). Sugar Beet, 1 p. 19-21.

Stefaniuk, V. Yo. (2009). Stevia in Ukraine. Trud Gri Pol, 128.

Stefaniuk, V. Yo., (2017). Stevia and stevia-containing products in combating of diabetes. Advanced Agritechnologies,p.35-36.

Kohda, H., Kasai, K., Yamasaki, M. (1976). New sweet diterpene glicosides from Stevia rebaudiana. Phytoshem, р. 237-252. https://doi.org/10.1016/S0031-9422(00)84384-8

Завантаження

Опубліковано

2018-09-14

Номер

Розділ

Агрономія