Розвиток кооперації в галузі свинарства як напрям підвищення конкурентоспроможності свинини
Анотація
Тенденції розвитку галузі свинарства України останніх
років свідчать, що значна частка свинини виробляється в господарст-вах населення та фермерських господарствах. З ряду причин, вони
неспроможні забезпечити дотримання всіх вимог технології утриман-ня, годівлі й розведення тварин, налагодити ефективний процес
переробки та збуту готової продукції. Це негативно позначається на
конкурентоспроможності свинини.
Високого рівня економічної ефективності виробництва свинини
та підвищення її конкурентоспроможності можна досягти за рахунок
створення сільськогосподарськими товаровиробниками кооперативних
об'єднань із виробництва та реалізації свинини. Такі об’єднання
сприятимуть забезпеченню товаровиробників необхідними засобами
виробництва – кормами, технікою, племінною худобою, надаватимуть
ветеринарні й консультаційні послуги, здійснюватимуть забій свиней,
переробку і збут м’ясних продуктів.
Розглянуто особливості розвитку кооперації у галузі свинарства
як одного з напрямів підвищення конкурентоспроможності свинини,
наведено приклад моделі кооперації у свинарстві для господарств
населення і фермерських господарств. Визначено, що участь у коопера-тивних об’єднаннях товаровиробників, що спеціалізуються на виробниц-тві свинини, дасть їм змогу повністю забезпечити власні потреби в
кормах і створить передумови для економії на витратах, налагодити
переробку м’яса і збут готової продукції за різними каналами реалізації.
Створення й функціонування обслуговуючих кооперативів у галузі
свинарства може стати ефективним засобом, що сприятиме освоєнню
нових прогресивних технологій утримання тварин, інноваційному роз-витку та модернізації виробництва, розвитку й самозахисту товаро-виробників, значному підвищенню ефективності їх функціонування
через зниження витрат на виробництво та збут, поліпшенню якісних
показників свинини та підвищенню її конкурентоспроможності.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).