Аналіз сировинної бази, обсягів виробництва і збуту продукції молокопереробних підприємств в Україні
Анотація
Вирішення проблем молокопереробної галузі та розробка стратегій подальшого розвитку неможливі без їх глибокого аналізу і розуміння. Питання розвитку сировинної бази молокопереробних підприємств на сьогодні є одним із ключових у галузі.
Дане дослідження спрямоване на аналіз функціонування молокопереробних підприємств та виробників сирого молока в наявних економічних умовах. Метою дослідження є встановлення закономірностей функціонування молокопереробних підприємств шляхом аналізу динаміки обсягів виробництва молока та визначення його впливу на молокопереробну галузь.
Об’єктами дослідження є молокопереробні підприємства та приватні виробники молочної галузі. У дослідженні використовується інформація державної служби статистики України, вторинна аналітична інформація з наукових праць та спеціалізованих інформаційних джерел. Використано статистичні методи, у т.ч. метод аналізу рядів динаміки, табличний і графічний метод.
За висновками даного дослідження можна стверджувати про потребу подальшого розвитку й розширення сировинної бази в молочній промисловості України. Значної ваги у визначенні кількісно-якісних параметрів розвитку молокопереробної галузі, на думку авторів, набуває проблема роздробленості українських виробників молока.
Ключові слова. ринок молока та молочної продукції, діяльність підприємств, молокопереробні підприємства, сировинна база, переробка молока
Посилання
Derzhavna sluzhba statystyky Ukrainy [State Statistics Service of Ukraine]. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/
Visnyk molochnykiv [Herald of milkmen]. Vypusk № 4(64). URL: http://ukrmolprom.kiev.ua/ua/analitika/shchomisyachna-analitika (In Ukrainian)
Govorushko, T. А., Duda, V. P. (2013) Prodovol’chyi rynok moloka Ukrainy, yogo rozvytok ta perspektyvy [Ukrainian milk market, its development and prospects]. Visnyk Odes’kogo Natsional’nogo universytetu. T. 18. Vyp. 1/1. (In Ukrainian)
Tsyhanovs’ka, V. M. (2014) Organizatsiyno-ekonomichnyi mehanizm funktsionuvannya agroprodovol’chogo rynku Ukrainy: teoriya, metodologiya, praktyka [Organizational and economic mechanism of functioning of the agro-food market of Ukraine: theory, methodology, practice]: dysertatsiya na zdobutt’ya naukovogo stupenia doktora ekonomichnyh nauk: 08.00.03. Vinnytsya. (In Ukrainian)
Map of high quality milk (2016). URL: http://milkua.info/en/ukraine-map.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).