Удосконалення оцінки конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції в контексті підвищення її якості та безпеки
Анотація
Проведене дослідження дає можливість зробитивисновки: по-перше, в умовах виходу України на світові ринки, де існують
підвищені вимоги до якості й безпеки продуктів харчування, значно вищі
соціальні стандарти та рівень життя населення, існуюча методика
оцінки конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції потре-бує уточнення та вдосконалення; по-друге, конкурентоспроможність
сільськогосподарської продукції – комплексний показник, величина якого
формується в процесі біологічної трансформації біологічних активів і
залежить від генетичних особливостей сорту, агротехнічних заходів
щодо вирощування, особливостей зберігання, транспортування готової
продукції тощо; по-третє, методика розрахунку конкурентоспромож-ності сільськогосподарської продукції має враховувати специфіку
сільського господарства та унікальність сільськогосподарської продукції
як складової продовольчої безпеки держави, здоров’я та добробуту нації.
Перспективи. Незважаючи на повноту висвітлених питань,
дослідження проблеми конкурентоспроможності завжди є актуальним.
Особливо актуальними, на сьогодні, є питання вдосконалення оцінки
конкурентоспроможності вітчизняної продукції напередодні й після
повноцінного вступу в силу Угоди про асоціацію України з ЄС.
Завантаження
Номер
Розділ
Статті
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).