Моделювання та кількісний вимір впливу основних факторів на продуктивність рослинництва
Анотація
У сучасних умовах актуальною проблемою для сільсько-господарських підприємств є нарощування обсягів продуктивності рослинництва, що забезпечує підвищення прибутковості господарювання. Устатті запропоновано економетричну модель оцінки впливу основних
факторів на вихід валової продукції рослинництва з одиниці земельної
площі. Надано пропозиції з оптимізації виробництва шляхом урахування
якісних параметрів природних ресурсів у господарській діяльності, його
інтенсифікації та концентрації, особливо нарощування капітало-озброєності, збільшення обсягу інвестицій у рослинництво, укрупнення
підприємств. Реалізація даних заходів сприятиме підвищенню ефектив-ності прийняття рішень у поточному та стратегічному господарюванні.
Завантаження
Номер
Розділ
Статті
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).