ВИЗНАЧЕННЯ СТАНУ БІОЛОГІЧНОГО ОБ’ЄКТА ПРИ ЗБЕРІГАННІ ПІСЛЯ ОБРОБКИ
Анотація
На прикладі рослинної продукції з соковитими тканинами отримані аналітичні залежності, які описують вплив режимів обробки та тривалості зберігання біологічного об’єкта на ефективність цього процесу. Розроблені передумови створення системи керування біологічними об’єктами з використанням зворотного зв’язку від об’єкта обробки та зберігання.
Посилання
А.с. 1657113 СССР, МК?5 А01G 7/00. Способ измерения биоэлектри-ческого потенциала биологических объектов / В.?.Медвецкий, В.В. Петрушенко (СССР). – Заявлено 07.02.89. Опубл. 23.06.91. Бюл. №23.
Загинайлов В.?. Автоматизированные биоинформационные технологии сельскохозяйственного производства / В.?. Загинайлов // Автоматизация сельскохозяйственного производства: Тез. докл. науч.-техн. конф. Углич, 13-16 мая 1997г. / Всерос. научн.-исслед. ин-т механизации сел. хоз-ва. – М., 1997. – Т.1. – С. 59–61.
Коршунов Б.П. Ресурсо и энергосберегающие электротехнологии для хранения и первичной обработки сельскохозяйственной продукции / Б.П. Коршунов, Ф.Г. Марьяхин, А.Б. Коршунов // Труды 4-й междунар. научно – техн. конф. Энергообеспечение и энергосбережение в сельском хозяйстве. - Энергосберегающие технологии в животноводстве и стационарной энергетике 12-13 мая 2004 г. Москва . – ч. 3. – М.: ГНУ В?ЭСХ, 2004. – С. 90–95.
Музиченко В.А. Визначення режимів електрообробки рослинної продукції з соковитими тканинами / В.А Музиченко І.B. Бондаренко // Механізація та електрифікація сільського господарства. Вип.97. Т.2. – 2013. – С. 194–200.
Музиченко В.А. Використання біопотенціалів для контролю за станом рослинної продукції. / В.А Музиченко // Механізація і енергетика сільського господарства // Збірник наукових праць НАУ. – Т.14. – К., 2003. – С.352–356.
Музиченко В.А. Моделювання процесу аероіонної обробки рослинної сировини / В.А Музиченко // Вісник аграрної науки, 1998. – №4. – С.54–57.
Мурзін В.К. Використання біоелектричних властивостей продуктів рослинництва при зберіганні / В.К. Мурзін, О.В. Мішяк // Вісник аграрної науки. – 1996. – №8. – С.26–27.
Окушко О.В. Біоелектричний потенціал як показник динаміки зміни якості при зберіганні сільськогосподарської продукції / О.В. Окушко // Електрифікація та автоматизація сільського господарства. – 2005. – №1. – С. 49 – 52.
Патент 10574А Україна, МПК А23L 3/32. Спосіб зберігання рослинної сировини з соковитими тканинами / М.О. Корчемний, В.А. Музиченко, О.Ю. Синявський. (Україна). – Заявлено 30.07.93. Опубл. 25.12.96. Бюл. №4. – 8с.
Пат.56552U Україна, МПК А23L 3/32, G01N 33/02. Спосіб прогнозування лежкості плодоовочевої продукції. Іноземцев Г.Б., Окушко О.В. (Україна). Заявлено 03.06.2008, Опубл. 25.01.2011, Бюл. № 2. – 3 с.
Романовський І.Я. Електрофізичні методи контролю якості продуктів харчування / І.Я. Романовський. – К.: Наукова думка, 1996. – 184с.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).