Інтелектуальна система керування процесом сушіння алюмінієвої тари
DOI:
https://doi.org/10.31548/energiya2022.05.023Анотація
Доречним є широке використання алюмінієвої тари в харчовій промисловості. Висока якість продукції досягається дотриманням чітких технологічних стандартів і використанням матеріалів найвищого класу при виготовленні алюмінієвої тари для тривалого і безпечного зберігання харчових продуктів. Для виробництва використовуються фарби та лаки на водній основі, що дозволяє уникнути негативного впливу процесу друку та лакування на навколишнє середовище.
Нейронна мережа (також названа штучною нейронною мережею) – це адаптивна система, яка навчається за допомогою взаємопов’язаних вузлів або нейронів у багатошаровій структурі, що нагадує людський мозок. Нейронна мережа може навчатися на даних, тому її можна навчити розпізнавати закономірності, класифікувати дані та прогнозувати майбутні події. Нейронна мережа розбиває вхідні дані на рівні абстракції. Її можна навчити на багатьох прикладах розпізнавати шаблони в мові чи зображеннях, наприклад, так само, як це робить людський мозок. Її поведінка визначається способом з’єднання окремих елементів і силою або вагою цих зв’язків. Ці ваги автоматично регулюються під час навчання відповідно до заданого правила навчання, поки штучна нейронна мережа не виконає потрібне завдання правильно. Нейронні мережі особливо підходять для моделювання нелінійних зв’язків, і вони зазвичай використовуються для виконання розпізнавання образів і класифікації об’єктів або сигналів у системах мовлення, зору та керування. У нашому випадку це система контролю температури в сушильній шафі.
Ключові слова: нейронна мережа; адаптивна система, система керування, інтелектуальна система керування
Посилання
Lysenko, V. P., Reshetyuk, V. M., Shtepa, V. M., Zayets, N. A. (2014). Artificial intelligence systems: fuzzy logic, neural networks, fuzzy neural networks, genetic algorithm. Kyiv: NUBIP of Ukraine.
Neural Networks. The MathWorks, Inc, 1994-2022.
Lysenko, V., Zayets, N., Gachkovska, M., Savchuk, O. (2019). Intelligent systems for managing biotechnical objects. Kyiv: KomPrint.
Завантаження
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).