ЗВ’ЯЗОК МІЖ СКЛАДОВИМИ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ВЗАЄМОДІЇ СХВАТІВ ПРОМИСЛОВИХ РОБОТІВ З ОБ’ЄКТАМИ МАНІПУЛЮВАННЯ - Кирилович, В. А. (Енергетика і автоматика, 2015)
Розглянуто структуру та зміст технологічної взаємодії (ТВ) схватів промислових роботів з об’єктами маніпулювання як одну із складових системного підходу до автоматизованого синтезу роботизованих механоскладальних технологій. Розкрито сутність векторно-проекційних, геометрично-силових та траєкторно-динамічних задач технологічної взаємодії. Графічно проілюстровано складні причинно-наслідкові відношення між складовими ТВ. Зміст складових ТВ та послідовність їх автоматизованого розрахунку представлені розробленими формалізмами, що і є зв’язком між складовими ТВ схватів промислових роботів з об’єктами маніпулювання.