Визначення впливу конструкційних параметрів сушарки на технологічні показники процесу сушіння цикорію кореневого
Анотація
Визначено технологію сушіння цикорію кореневого з метою забезпечення максимального збереження його якісних показників при мінімальних питомих енерговитратах застосованого обладнання. В результаті аналітичних досліджень встановлено раціональні технологічні параметри процесу сушіння цикорію кореневого та конструкційні параметри сушарки, при яких забезпечуються визначені технологічні параметри.
Посилання
Бойко В.М. Роль інноваційної продукції для конкурентоспроможності підприємств / В.М. Бойко // Наукові праці Проблеми соціально-економічного розвитку регіонів в контексті сучасних процесів міжнародної інтеграції. – Харків: ХНТУ. – 2008. – С. 19–25.
Борщевський П. Актуальні проблеми розвитку харчової промисловості / П. Борщевський, А. Рибалко, Л. Дейненко // Економіка України. – 1996. – № 7. – С. 18–30.
Агропромисловий комплекс України: стан, тенденції та перспективи розвитку: Інформаційно-аналітичний збірник / за ред. П.П. Каблука. – К.: ІАЄ, 2000. – Вип. 4. – 601 с.
Енергозбереження – пріоритетний напрямок державної політики України / М.П. Ковалко, С.П. Денисюк ; відпов. ред. А.К. Шидловський. – К.: УЕЗ, 1998. – 506 с.
Нахмедов Ф.Г. Технология кофепродуктов / Ф.Г. Нахмедов. – М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1984. – 180 с.
Яценко А.А. Цикорий корнеплодный / А.А. Яценко, А.В. Корниенко, Т.П. Жужжалова. – Воронеж: ВНИСС, 2002. – 135с.
Алтухов ?.В. Анализ способов сушки пищевых продуктов / ?.В. Алтухов, В.Д. Очиров // Вестник ?рГСХА. – 2009. – Вып. 36. – С. 16–21.
Гинзбург А.С. Основы теории и техники сушки пищевых продуктов / А.С. Гинзбург. – М.: Пищевая промышленность, 1973. – 528 с.
Бабкіна І.В. Удосконалення процесу теплової обробки харчових продуктів інфрачервоним випромінюванням : Автореф. дис. канд. техн. наук: 05.18.12 / І.В. Бабкіна ; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. – Х., 2001. – 19 с.
Бурич О. Сушка плодов и овощей / О. Бурич, Ф. Берки ; пер. с венгерского. – М.: Пищевая промышленность, 1978. – 279 с.
Гинзбург А.С. Теплофизические характеристики пищевых продуктов : справочник / А.С. Гинзбург, М.А. Громов, Г.?. Красовская. – М.: Агропромиздат, 1990. –287 с.
Гуляев В.Н. Технология пищевых концентратов / В.Н. Гуляев. – М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1981. – 207 с.
Дослідження комбінованого способу теплової обробки харчових продуктів / [О.І. Черевко та ін.] // Вестник национального технического университета “ХП?”. – Х.: НТУ”ХП?”, 2002. – С. 149–153.
Завантаження
Номер
Розділ
Ліцензія
Стосунки між правовласниками і користувачами регулюються на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства – Некомерційна – Поширення На Тих Самих Умовах 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див.The Effect of Open Access).