ВИЗНАЧЕННЯ ТЕПЛОФІЗИЧНИХ КОЕФІЦІЄНТІВ В РОЗВ’ЯЗКАХ РІВНЯННЯ ТЕПЛОПРОВІДНОСТІ ДЛЯ ІДЕНТИФІКАЦІЇ ПРОЦЕСІВ ТЕРМООБРОБКИ ЗЕРНОМАТЕРІАЛІВ
Abstract
Розроблено методику визначення теплофізичних коефіцієнтів в розв’язках рівняння теплопровідності при граничних умовах ІІІ роду за експериментальними даними кінетики нагрівання зернівки.References
Курдюмов В. ?. Тепловая обработка зерна в установках контактного типа : монография / В. ?. Курдюмов, А. А. Павлушин, Г. В. Карпенко, С. А. Сутягин. – Ульяновск: УГСХА им. П. А. Столыпина, 2013. – 290 с.
Гинзбург А. С. Теплофизические характеристики пищевых продуктов / А. С. Гинзбург, М. А. Громов, Г. ?. Красовская. – М.: Пищевая промышленность, 1980. – 288 с.
Лыков А. В. Теория теплопроводности / А. В. Лыков. – М.: Высшая школа, 1967. – 599 с.
Муштаев В. ?. Сушка дисперсных материалов / В. ?. Муштаев, В. М. Ульянов. – М.: Химия, 1988. – 352 с.
Алексашенко А. А. Общий метод оценки погрешностей определения теплофизических характеристик из приближенных решений / А. А. Алексашенко // Труды VI Всесоюзн. конф. по теплофиз. свойствам веществ. – Минск, 1978. – С. 69–70.
Колпащиков В. Л. Теоретические исследования теплофизических свойств на основе термодинамической теории / В. Л. Колпащиков, А. ?. Шнип // Труды VI Всесоюзн. конф. по теплофиз. свойствам веществ. – Минск, 1978. – С. 69–70.
Бобкова Н. А. ?сследование теплофизических свойств зерна / Н. А. Бобкова // Автореф. дис… канд. техн. наук. – М., 1956. – 18 с.
Герчесов Б. А. Теплофизические свойства зерна пшеницы в зависимости от влажности / Б. А. Герчесов, Т. Н. Серых // ?зв. ВУЗов. Пищевая технология. – 1977. – №1. – С. 150–151.
Старовойтов В. Н. ?сследование теплофизических свойств зерна пленчатых крупяных культур с целью оптимизации гидротермической обработки на крупозаводах / В. Н. Старовойтов // Автореф. дис… канд. техн. наук. – М., 1978. – 27 с.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).