ВИКОРИСТАННЯ НАСІННЯ ЧІА В ЯКОСТІ ІНГРЕДІЄНТА ПОДРІБНЮВАННЯ НАПІВФАБРИКАТІВ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ
Abstract
Наводяться результати сенсорного аналізу смаку і деякі інші властивості подрібненої маси прісноводних риб збагаченого нетрадиційної сировини (насіння Насіння чіа). Висновок на позитивний вплив на властивості запропонованої композиції за ті стандартного зразка форс-риба був зроблений на порівнянні базових профілів їх основні властивості.
Котлети з маси модифікованих рослинних інгредієнтів мають пластику і щільної консистенції на свою частку. Позитивні результати органолептичного аналізу свідчать про доцільність додавання запропонував рослинний інгредієнт для розмолотої маси риби. Критерії довів такого висновку було загальне вираження смаку, аромату і гармонійність смаку котлети з суміші розробленого складу.
Експериментально було показано, що додавання рослинної сировини в суміші дозволяє підвищити його поживну цінність. Відсутність негативних наслідків після додавання насіння чіа в рибний фарш мас дозволяє нам рекомендувати його для вживання в якості дієтичного продукту призначення.
References
siliev V. Extruded corn flour for dietary food. Food industry of agricultural industrial complex. 2017. Vol. 6, P. 40–43.
Tesak Y., Golembovska N., Slobodyaniuk N. Tech-nology of quick-frozen semi-finished products. Tran-sactions of SWorld. Journal, 2016. #45, Vol. 3, P. 11–14.
Sensory research. Methodology. Flavour profilemethods. National standard of Ukraine DSTU ISO 6564:2005.
Prasol Y., Golembovska N., Slobodyaniuk N.,Ochkolias O. Sensory analysis of semi-finished minced fish products by the flavor profile method. Scientific Bulletin of the Stepan Gzhytskyi Lviv National University of Ukraine. 2017. Vol. 19. #80. P. 83–87.
Tesak Y., Golembovska N., Ochkolias O.Technology of quickly frozen semi-finished products
enriched by seaweed. Transactions of SWorld. Journal, 2017. #45. Vol. 3. P. 89–93.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).