Ідентифікація динамічних режимів нагріву і сушіння зернопродуктів ІЧ-випромінюванням

Authors

  • Б. І. Котов
  • В. В. Кифяк

Abstract

Наведено математичні моделі процесів нагрівання і сушіння зернових продуктів інфрачервоним випромінюванням та ідентифіковані коефіцієнти рівнянь за даними експериментів.

References

Беляев М. ?. Теоретические основы комбинированых способов тепловой обработки пищевых продуктов / М. ?. Беляев, П.Л Пахомов. – Х.: Х?ОП, 1991. – 60 с.

Елькин Н.В. Высокотемпературные инфракрасные технологии нового ты-сячелетия / Н.В. Елькин // Хранение и переработка зерна. – 2002. – № 9. – С. 47 – 50.

Елькин Н.В. Теория и практика инфракрасной обработки зерна и крупы / Н.В. Елькин // Хранение и переработка зерна. – 2006. – № 4. – С. 26 – 30.

Котов Б.І. Аналітичне дослідження перехідних режимів нагрівання зерна в електротерморадіаційних установках безперервної дії / Б.І. Котов, Р.А. Калініченко, В.В. Кифяк // Вісник Харківського техн. ун-ту сільського госп-ва. – 2012. – Вип. 133. – С. 57 – 65.

Лисенко В.П. Ідентифікація процесу нагріву зерна ріпаку / В.П. Лисенко, Р.А. Калініченко, Д.С. Комарчук // Науковий вісник НУБіП України. – 2012. – № 174, ч. 1. – С. 98–100.

Поперечний А.М. Кінетика процесу сушіння плодових кісточок у віброкип-лячому шарі при інфрачервоному нагріванні / А.М. Поперечний, Н.О. Миронова // Вісник Харків. техн. ун-ту сільського госп-ва. – 2007. – Вип. 58. – С. 122 – 129.