Электрообработка фуражного зерна с целью улучшения его кормовой ценности
Abstract
Изучены процессы электрофизической обработки фуражного зерна для повышения его биологической ценности. Проанализировано экспериментально полученные данные по откорму цыплят-бройлеров и перепелов, которые свидетельствуют о возможной перспективе применения такой операции в технологии выращивания сельскохозяйственной птицы.References
Архипов А.В. Пути повышения эффективности использования кормов / А.В. Архипов // Птицеводство. – 1989. – № 2. – C. 14–17.
Афанасьев В.А. Специальная обработка зерна и комбикормов /
В.А. Афанасьев, А.?. Орлов // Комбикорма. – 1999. – № 7. – С. 15–17.
Афанасьев В.А. Тепловая обработка зернового сырья с применением ?К-нагрева при производстве комбикормов / В.А. Афанасьев // Тр. ВНИКП.– 1978. – Вып. 14. – С. 29–30.
Дринча В.М. Технология химического консервирования кормового зерна / В.М. Дринча // Техника и оборудование для села. – 2009. – №8. – С.22–25.
Дринча В.М. Химическое консервирование кормового зерна / В.М. Дринча // Аграрный эксперт. – 2008. – №12. – С. 48–51.
Заготовка, хранение и использование кормов / [Г.Т. Клиценко,
Н.М. Карпусь, В.К. Юрченко и др.]. – К.: Урожай, 1987. – С. 287–302.
Корко В.С. Разработка электрогидротермического способа обработки фуражного зерна: автореф. дис. на соискание ученой степени канд. техн. наук / В.С. Корко. – М.:В?ЭСХ, 1984. – 24 с.
Технология переработки зерна / [под ред. Г.Л. Егорова]. – М.: Колос, 1977. – 375 с.
Aspinall, J.O. Aspects of the chemistry of cereal polysaccharides /
J.O. Aspinall. // Inst. Brewing. – 1962. – V. 68. – P. 167-168.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).