Визначення впливу конструкційних параметрів сушарки на технологічні показники процесу сушіння цикорію кореневого

Authors

  • І.В. Нездвецька

Abstract

Визначено технологію сушіння цикорію кореневого з метою забезпечення максимального збереження його якісних показників при мінімальних питомих енерговитратах застосованого обладнання. В результаті аналітичних досліджень встановлено раціональні технологічні параметри процесу сушіння цикорію кореневого та конструкційні параметри сушарки, при яких забезпечуються визначені технологічні параметри.

References

Бойко В.М. Роль інноваційної продукції для конкурентоспроможності підприємств / В.М. Бойко // Наукові праці Проблеми соціально-економічного розвитку регіонів в контексті сучасних процесів міжнародної інтеграції. – Харків: ХНТУ. – 2008. – С. 19–25.

Борщевський П. Актуальні проблеми розвитку харчової промисловості / П. Борщевський, А. Рибалко, Л. Дейненко // Економіка України. – 1996. – № 7. – С. 18–30.

Агропромисловий комплекс України: стан, тенденції та перспективи розвитку: Інформаційно-аналітичний збірник / за ред. П.П. Каблука. – К.: ІАЄ, 2000. – Вип. 4. – 601 с.

Енергозбереження – пріоритетний напрямок державної політики України / М.П. Ковалко, С.П. Денисюк ; відпов. ред. А.К. Шидловський. – К.: УЕЗ, 1998. – 506 с.

Нахмедов Ф.Г. Технология кофепродуктов / Ф.Г. Нахмедов. – М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1984. – 180 с.

Яценко А.А. Цикорий корнеплодный / А.А. Яценко, А.В. Корниенко, Т.П. Жужжалова. – Воронеж: ВНИСС, 2002. – 135с.

Алтухов ?.В. Анализ способов сушки пищевых продуктов / ?.В. Алтухов, В.Д. Очиров // Вестник ?рГСХА. – 2009. – Вып. 36. – С. 16–21.

Гинзбург А.С. Основы теории и техники сушки пищевых продуктов / А.С. Гинзбург. – М.: Пищевая промышленность, 1973. – 528 с.

Бабкіна І.В. Удосконалення процесу теплової обробки харчових продуктів інфрачервоним випромінюванням : Автореф. дис. канд. техн. наук: 05.18.12 / І.В. Бабкіна ; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. – Х., 2001. – 19 с.

Бурич О. Сушка плодов и овощей / О. Бурич, Ф. Берки ; пер. с венгерского. – М.: Пищевая промышленность, 1978. – 279 с.

Гинзбург А.С. Теплофизические характеристики пищевых продуктов : справочник / А.С. Гинзбург, М.А. Громов, Г.?. Красовская. – М.: Агропромиздат, 1990. –287 с.

Гуляев В.Н. Технология пищевых концентратов / В.Н. Гуляев. – М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1981. – 207 с.

Дослідження комбінованого способу теплової обробки харчових продуктів / [О.І. Черевко та ін.] // Вестник национального технического университета “ХП?”. – Х.: НТУ”ХП?”, 2002. – С. 149–153.