Визначення впливу конструкційних параметрів сушарки на технологічні показники процесу сушіння цикорію кореневого
Abstract
Визначено технологію сушіння цикорію кореневого з метою забезпечення максимального збереження його якісних показників при мінімальних питомих енерговитратах застосованого обладнання. В результаті аналітичних досліджень встановлено раціональні технологічні параметри процесу сушіння цикорію кореневого та конструкційні параметри сушарки, при яких забезпечуються визначені технологічні параметри.
References
Бойко В.М. Роль інноваційної продукції для конкурентоспроможності підприємств / В.М. Бойко // Наукові праці Проблеми соціально-економічного розвитку регіонів в контексті сучасних процесів міжнародної інтеграції. – Харків: ХНТУ. – 2008. – С. 19–25.
Борщевський П. Актуальні проблеми розвитку харчової промисловості / П. Борщевський, А. Рибалко, Л. Дейненко // Економіка України. – 1996. – № 7. – С. 18–30.
Агропромисловий комплекс України: стан, тенденції та перспективи розвитку: Інформаційно-аналітичний збірник / за ред. П.П. Каблука. – К.: ІАЄ, 2000. – Вип. 4. – 601 с.
Енергозбереження – пріоритетний напрямок державної політики України / М.П. Ковалко, С.П. Денисюк ; відпов. ред. А.К. Шидловський. – К.: УЕЗ, 1998. – 506 с.
Нахмедов Ф.Г. Технология кофепродуктов / Ф.Г. Нахмедов. – М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1984. – 180 с.
Яценко А.А. Цикорий корнеплодный / А.А. Яценко, А.В. Корниенко, Т.П. Жужжалова. – Воронеж: ВНИСС, 2002. – 135с.
Алтухов ?.В. Анализ способов сушки пищевых продуктов / ?.В. Алтухов, В.Д. Очиров // Вестник ?рГСХА. – 2009. – Вып. 36. – С. 16–21.
Гинзбург А.С. Основы теории и техники сушки пищевых продуктов / А.С. Гинзбург. – М.: Пищевая промышленность, 1973. – 528 с.
Бабкіна І.В. Удосконалення процесу теплової обробки харчових продуктів інфрачервоним випромінюванням : Автореф. дис. канд. техн. наук: 05.18.12 / І.В. Бабкіна ; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. – Х., 2001. – 19 с.
Бурич О. Сушка плодов и овощей / О. Бурич, Ф. Берки ; пер. с венгерского. – М.: Пищевая промышленность, 1978. – 279 с.
Гинзбург А.С. Теплофизические характеристики пищевых продуктов : справочник / А.С. Гинзбург, М.А. Громов, Г.?. Красовская. – М.: Агропромиздат, 1990. –287 с.
Гуляев В.Н. Технология пищевых концентратов / В.Н. Гуляев. – М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1981. – 207 с.
Дослідження комбінованого способу теплової обробки харчових продуктів / [О.І. Черевко та ін.] // Вестник национального технического университета “ХП?”. – Х.: НТУ”ХП?”, 2002. – С. 149–153.
Downloads
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).