РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНИХ ПОКАЗНИКІВ ЦИКОРІЮ КОРЕНЕВОГО ПРИ ЙОГО СУШІННІ

Authors

  • І.В. Нездвецька Житомирський національний агроекологічний університет

Abstract

Висвітлено результати досліджень впливу технологічних параметрів процесу ІЧ-сушіння коренів цикорію на енергомісткість процесу за відношенням до якісних показників отриманого матеріалу. В результаті експериментів формалізовано технологічні параметри процесу сушіння і якісні показники кінцевого матеріалу та визначено раціональні параметри технологічного процесу сушіння коренів цикорію з періодичною дією ІЧ-випромінювання на матеріал

Author Biography

  • І.В. Нездвецька, Житомирський національний агроекологічний університет

    кандидат технічних наук

     

References

Концепція розвитку овочівництва та переробної галузі [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/kr111120.html.

Гинзбург А.С. ?нфракрасная техника в пищевой промышленности / А.С. Гинзбург. – М.: Пищевая промышленность, 1966. – 407 с.

Гришин М.А. Установки для сушки пищевых продуктов : справочник / М.А. Гришин, В.?. Атаназевич, Ю.Г. Семёнов. – М.: Агропромиздат, 1989. – 215 с.

Гуляев В.Н. Сушёные овощи и фрукты / В.Н. Гуляев, З.А. Кац, О.А. Попов. – М.: Пищевая пром-сть, 1980. – 189 с.

Лебедев П.Д. Сушка инфракрасными лучами / П.Д. Лебедев. – М.: Госэнерго-издат, 1955. – 431 с.

Нахмедов Ф.Г. Технология кофепродуктов / Ф.Г. Нахмедов. – М.: Лёгкая и пищевая промышленность, 1984. – 180 с.

Нездвецька І.В. Оптимізація сушіння коренів цикорію / І.В. Нездвецька, С.М. Кухарець, О.Д. Муляр // Вісник ЖНАЕУ. – 2010. – №1. – С. 319–325.

Практикум по агрохимии : учебное пособие. – 2-е изд., перераб. и доп. / Под ред. академика РАСХН В.Г. Минеева. – М.: ?зд-во МГУ, 2001. – 689 с.

Яценко А.А. Цикорий корнеплодный / А.А. Яценко, А.В. Корниенко, Т.П. Жужжалова. – Воронеж: ВНИСС, 2002. – 135 с.

Krishnamurthy K. Overview Infrared Heating in Food Processing / K. Krishnamurthy, H.K. Khurana, S. Jun, J. Irudayaraj, A. Demirci // Comprehensive reviews in food science and food safety. – 2008. – Vol. 7. – Р. 2–13.

Rao M.A. A kinetic study of the loss of vitamin C, color and firmeness during thermal processing of canned pease / M.A. Rao et.al. // J. of Food Science. – 1981. –V. 46. – P. 636–637.