ОЦІНКА ЯКОСТІ ЗМІШУВАННЯ КОРМІВ МОБІЛЬНИМ КОМБІНОВАНИМ КОРМОПРИГОТУВАЛЬНИМ АГРЕГАТОМ
Abstract
Наведені результати дослідження якості приготування кормів комбінованим агрегатом, який забезпечує одночасне подрібнення і змішування компонентів з наступним дозованим їх роздаванням рогатій худобі. Апробовано метод оцінки рівномірності змішування кормів за розподілом вологи. Апробація методу оцінки якості змішування за перерозподілом вологи в кормовій суміші для великої рогатої худоби показала повну адекватність результатів порівняно з традиційним методом використання контрольного компоненту. При цьому перший варіант відзначається простотою реалізації, забезпечує можливість швидше визначити рівномірність змішування та може застосовуватись у випадках одночасного подрібнення і змішування кормів. Визначено мінімальний достатній час змішування після введення останнього компоненту в бункер МКПА.
References
Дмитроченко А. П. Кормление сельскохозяйственных животных /
А. П. Дмитроченко, П. Д. Пшеничный. – Л.: Колос, 1975. – 480 с.
Корма : справочная книга / Под ред. М. А. Смуригина. – М.: Колос, 1977. – 368 с.
Забродський О. Моделі кормової бази для виробництва яловичини /
О. Забродський // Тваринництво України. – 1996. – № 5. – С. 20–22.
Бабич А. А. Ресурсо- и энергосберигающие технологии производства, хранения и использования кормов / А. А. Бабич, Д. К. Моторный // Под ред. М. В. Зубца. – К.: Урожай, 1986. – 104 с.
Ревенко ?ван. Качество приготовления и эффективность использования концентрированных и комбинированных кормов / ?ван Ревенко, Юлий Ревенко // MOTROL. – Lublin-Rzeszow, 2013. – Vol. 15, № 3. – С. 356–361.
Ревенко І. І. Основні принципи ресурсозбереження у кормовиробництві та кормоприготуванні / І. І. Ревенко // Науковий вісник Національного аграрного університету. – К., 1997. – С. 127–133.
Ревенко І. І. Ресурсозбережні принципи виробництва продукції тваринництва / І. І. Ревенко // Вісник аграрної науки. – 1998. – Спец. випуск, вересень. – С. 145–151.
Кукта Г. М. Технология переработки и приготовления кормов / Г. М. Кукта. – М.: Колос, 1978. – 240 с.
Кукта Г. М. Машины и оборудование для приготовления кормов /
Г. М. Кукта. – М.: Агропромиздат, 1987. – 303 с.
Деркач К. М. Визначення якості змішування комбікорму з рідкою жировою добавкою / К. М. Деркач // Науковий вісник Луганського національного аграрного університету. Серія: технічні науки. – Луганськ: ЛНАУ, 2012. – № 35. – С. 90–98.
Деркач К. М. Розробка методу оцінки якості змішування розсипного комбікорму з рідкою жировою добавкою / К. М. Деркач // Збірник наукових праць Кіровоградського національного технічного університету / техніка в сільськогосподарському виробництві, галузеве машинобудування, ав-томатизація. – Кіровоград: КНТУ, 2012. – Вин. 25, ч. 1. – С. 107–112.
Пат. 25131U (Україна). Спосіб оцінки якості змішування сухих сипких компонентів при одночасному їх подрібненні / Ревенко І. І., Пилипенко О. М., Ревенко Ю. І., Чибис С. М., Хмельовський В. С. – Опубл. бюл. № 11. 25.07.2007.
Краснов Д. А. Теоретические основы и формулы определения веса проб /
Д. А. Краснов. – М.: Недра, 1969. – 124 с.
ОСТ 70.19.2-83. ?спытания сельскохозяйственной техники: Машины и оборудование для приготовления кормов. Программа и методы испытаний. – М., 1984. – 114 с.
Кукта Г. М. Оценка процессов смешивания кормов / Г. М. Кукта,
А. ?. Голосов, А. Ш. Финкельштейн // Механизация и электрофикация социалистицеского сельского хозяйства. – 1969. – № 2. – С. 48–51.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).