Функциональная схема автоматизации и структура системы электрооборудования для охлаждения молока с использованием природного холода и хладоносителей с низкой температурой замерзания
Abstract
AUTOMATION FUNCTIONAL SCHEME AND ELECTRICAL SYSTEM STRUCTURE FOR MILK COOLING ON FARMS USING FREE COOLING AND LOW FREEZING POINT REFRIGERANTS
A. B. Korshunov, V. V. Ivanov
All Russian Scientific Research Institute for electrification of agriculture,
Moscow
Milk farm animals is a valuable, but highly perishable food product. Therefore, it is necessary to make cleaning and cooling to maintain the quality of milk. In this cooling process automation milk is one of the key values in the construction of milk cooling system.
The aim of the study is to develop a functional scheme of automation and electrical system design for cooling mo-Lok using natural refrigerants and cold with a low freezing point.
In the article relevance of a question ofmilk cooling automation in systems usingfree cooling and low freezing point refrigerants is given.
Research objective is development of automation functional scheme and electrical system structure for milk cooling on farms using free cooling and low freezing point refrigerants.
Description of electrical system structure for milk cooling on farms using free cooling and low freezing point refrigerants and automation functional scheme are given.
The developed technological decisions allow to introduce these one in equipment system for milk cooling on farms that increases the automation level of primary milk processing lines and reliability and considerably reduces electricity consumption.
Keys: equipment for milk cooling, primary milk processing, energy-saving, automation,free cooling, low freezing points refrigerants, Ecosol.
References
?ванов Ю. А. Качество молока и эффективность его производства /
Ю. А. ?ванов // Сельскохозяйственные машины и технологии. – 2012. – № 2. – С. 22–24.
Учеваткин А. ?. Автоматизированные энергосберегающие технологии и система электрооборудования линий первичной обработки молока на фермах : автореф. дисс. на соискание учён. степени д-ра техн. наук / А. ?. Учеваткин. – М. : В?ЭСХ, 1998. – 43 с.
Стребков Д. С. Направление развития автоматизации стационарных технологических процессов и энергетики в сельском хозяйстве / Д. С. Стребков // Автоматизация производственных процессов в сельском хозяйстве : тезисы докладов международной научно-технической конференции. – М. : Минсельхозпрод России, 1995. – С. 14.
Цой Ю. А. Особенности механизации и автоматизации молочных ферм в России на современном этапе / Ю. А. Цой // Научно-технический прогресс в инженерной сфере АПК России : материалы научно-практической конференции. – М. : ГОСН?Т?, 1997. – С. 133–135.
Учеваткин А. ?. Некоторые аспекты автоматизации линий охлаждения и обработки молока / А. ?. Учеваткин, Ф. Ф. Юлдашев // Средства и системы автоматизации управления процессами сельскохозяйственного производства : тезисы докладов Всесоюзной Научно-технической конференции. – Паланга, 1991. – С. 103.
Коршунов А. Б. Оборудование для охлаждения молока на фермах /
А. Б. Коршунов, В. В. ?ванов // Труды 9-й МНТК «Энергообеспечение и энергосбережение в сельском хозяйстве», Ч. 3. – М. : ГНУ В?ЭСХ, 2014. – С. 55–60.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Relationship between right holders and users shall be governed by the terms of the license Creative Commons Attribution – non-commercial – Distribution On Same Conditions 4.0 international (CC BY-NC-SA 4.0):https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).